Správy

Prehľad termínov očkovanie pre deti i dospelých: Prešovská župa má jasný harmonogram

Krajská samospráva umožní očkovanie v nákupných domoch, vo VKOC, a tiež v Spišskej Starej Vsi, a to už v piatok 14. januára.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad termínov očkovanie pre deti i dospelých: Prešovská župa má jasný harmonogram
Zdroj: TASR/František Iván

Prešovský samosprávny kraj (PSK) v aktuálnom týždni pripravil pre záujemcov o očkovanie proti koronavírusu spolu až 25 očkovacích termínov, medzi inými aj tri termíny pre očkovanie detí vo vekovej kategórii 5–11 rokov.

Po novom ich vakcináciu umožní tiež bez nutnosti registrácie. Kraj tým reaguje na zvýšený dopyt po detskej vakcíne, ktorý zo strany rodičov registruje v súvislosti s ohlásenou štvrtou vlnou pandémie spôsobenej variantom Omikron. Dnes24 o tom informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.

Prešovský samosprávny kraj očkuje v tomto týždni od pondelka 10. januára do nedele 16. januára nepretržite každý deň. Pre verejnosť pripravil 25 očkovacích termínov, z toho tri pre deti od 5 rokov.

Aj cez víkend

„Otvorené sú aj večerné termíny (15.00 – 19.00 hod.) v OC Eperia Prešov a OC Max Poprad, a to pre aplikáciu prvej, druhej i tretej dávky Pfizer/BioNTech. K dispozícii sú v zmienenom čase až do piatka 14. januára. Očkovať sa bude v týchto OC aj cez víkend,“ uviedla Jeleňová.

Postupne k týmto očkovacím termínom od piatku 14. januára pribudne ďalších 15 víkendových.

Krajská samospráva umožní očkovanie v nákupných domoch, vo VKOC, a tiež v Spišskej Starej Vsi, a to už v piatok 14. januára vakcínou Pfizer/BioNTech.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Očkovanie detí vo vekovej skupine 5–11 rokov určenou vakcínou je na programe tiež v piatok 14. januára. Umožnené bude v krajskom veľkokapacitnom očkovacom centre SOŠ technickej v Prešove, a to v čase medzi štrnástou a sedemnástou hodinou. V očkovaní detí bude PSK pokračovať i v sobotu 15. januára, a to vo VKOC Obchodnej akadémie v Humennom. Na tento účel vyčlenil očkovací čas od 15.00 do 16.00 hod.,“ pokračovala hovorkyňa.

Prítomný dospelý

V nedeľu 16. januára bude vakcinácia detí od 5 do 11 rokov aj vo veľkokapacitnom centre SPŠ techniky a dizajnu v Poprade, a to v čase od 10:00 do 17.00 hod. Župa všetky zmienené očkovacie termíny otvára i bez nutnosti registrácie v štátnej čakárni.

„Toto očkovanie prebieha za prítomnosti zákonného zástupcu alebo po predložení overeného splnomocnenia (vždy za prítomnosti dospelého), pričom dospelý sa na mieste preukazuje dokladom totožnosti a dieťa kartičkou poistenca,“ uviedla ďalej Jeleňová.

Vakcinácia pre registrovaných i neregistrovaných pokračuje aj od 18 rokov.

V sobotu 15. januára bude realizovaná vo všetkých troch veľkokapacitných očkovacích centrách župy.

V SOŠ technickej Prešov a SPŠ techniky a dizajnu Poprad od 08.00 do 18.00 hod., v Prešove medzi 10.00 hod. a 18.00 hod. aj vakcínou Janssen, avšak tu len pre registrovaných. Vo VKOC Humenné bude očkovanie realizované v rovnaký deň od 8.00 hod. 16.00 hod.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM