Ľubomír Hudačko Správy

Premávku pri cintoríne v Poprade zjednosmernia: Akými ďalšími pravidlami sa treba riadiť?

Počas sviatkov budú na cintoríne vo Veľkej pridané mobilné WC. V sviečkomatoch si návštevníci budú môcť zakúpiť sviečky i kahance.

Ilustračný obrázok k článku Premávku pri cintoríne v Poprade zjednosmernia: Akými ďalšími pravidlami sa treba riadiť?
Zdroj: Dnes24.sk

Pohrebno-cintorínske služby sa pripravili na sviatky Všetkých svätých a Pamiatky zosnulých s nasadením všetkých pracovníkov i brigádnikov. Mesto Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

Na cintoríne v mestskej časti Veľká pribudnú veľkoobjemové kontajnery a tiež stojany na odpad – smetné koše, ktoré budú pravidelne vyprázdňované, ako i vrecia na biologický odpad.

Radšej prírodný materiál

„Tieto vrecia slúžia výhradne na lístie, konáre a preto apelujeme na všetkých, aby do týchto vriec nehádzali iný odpad ako sviečky a kahance. Na novovybudovanom parkovisku sa nachádza aj kontajner na separovaný odpad. Takisto apelujeme, aby výzdobu nenechávali v celofáne, nekupovali plastové dušičkové výzdoby a zvolili radšej prírodný materiál,“ ozrejmil riaditeľ Pohrebno-cintorínskych služieb Poprad Marek Budzák.

Všetky cintoríny na území mesta Poprad sú do 5.11.2022 otvorené nepretržite 24 hodín denne.

Počas sviatkov budú na cintoríne vo Veľkej pridané mobilné WC. V sviečkomatoch si návštevníci budú môcť zakúpiť sviečky i kahance.

Na stredu 1.11.2022 o 15­.00 hod. je naplánovaná dušičková pobožnosť pri hlavnom kríži na starom cintoríne v Poprade – Veľkej.

Premávku zjednosmernia

V ten istý deň bude v MHD Poprad posilnená autobusová linka č.6.

V čase „dušičkového víkendu“, kedy sa očakáva najväčší nápor návštevníkov, bude zjednosmernená premávka na cintoríne vo Veľkej.

Vjazd na cintorín bude cez hlavnú bránu a výjazd cez Jarmočnú ulicu. Na poriadok a dopravu na cintoríne budú dohliadať príslušníci mestskej polície. Chodci by nemali zabúdať na bezpečnosť a pri skoršom stmievaní používať reflexné prvky na oblečení.

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM