Šport

Prešovská župa po ročnej pauze vyzýva: Hlasujte za najpopulárnejšieho športovca

O hlas sa uchádzajú športovci a kolektívy, ktorí vlani zaznamenali významné úspechy vo volejbale, hádzanej, basketbale, hokeji, tenise či v iných športoch.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská župa po ročnej pauze vyzýva: Hlasujte za najpopulárnejšieho športovca
Zdroj: Facebook.com/Prešovský samosprávny kraj

Po ročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu spustila prešovská župa anketu Športovec Prešovského samosprávneho kraja (PSK) 2021.

O najpopulárnejšom športovcovi či športovom klube môže rozhodnúť aj verejnosť, hlasovať na internetovej stránke PSK je možné do 18. februára. Informovala o tom krajská hovorkyňa Daša Jeleňová.

Víťazov zo zaslaných nominácií vyberie komisia pozostávajúca z aktívnych športových novinárov, zástupcov PSK i Krajského športového centra v Prešove, a to na základe určených kritérií.

Viac ako 50

„Voľba najpopulárnejšieho športovca PSK za uplynulý rok je však v rukách verejnosti, ktorá si môže tento rok vybrať z viac ako 50 nominácií a o svojom favoritovi, jednotlivcovi či kolektívne rozhodnúť prostredníctvom internetového hlasovania,“ ozrejmila s tým, že v jeden deň je možno hlasovať len raz.

O hlas verejnosti sa uchádzajú športovci a kolektívy, ktorí vlani zaznamenali významné úspechy vo volejbale, hádzanej, basketbale, hokeji, tenise, plávaní, ale aj bocii, fitnesse, lukostreľbe a športovej streľbe či bojových alebo extrémnych športoch.

Zostaňte u nás, máme ďalšie nové správy:

„Medzi jednotlivcami môžu fanúšikovia hlasovať napríklad za paralympijských víťazov Patrika Kurila a Samuela Andrejčíka, majstra sveta v kickboxe Mareka Karlíka či majstra Európy a vicemajstra sveta – zápasníka Tajmuraza Salkazanova,“ priblížila Jeleňová.

Vyhlásenie v marci

Spomedzi kolektívov sa o priazeň hlasujúcich snažia okrem iných hádzanárski majstri z Tatrana Prešov, hokejoví vicemajstri z HK Poprad, tenisoví šampióni z MŠK Poprad-Tatry či úspešní lyžiari zo Žampa Ski klubu Vysoké Tatry.

Verejnosť môže svoj hlas poslať tiež niektorému z nominovaných mládežníckych klubov.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety „Športovec PSK 2021“ kraj naplánoval na 17. marca, konať sa má v Historickej budove Divadla Jonáša Záborského v Prešove.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM