Pavol Krupka Rôzne

Prezident Andrej Kiska navštívil gymnázium, na ktorom pred rokmi študoval

Prezident SR Andrej Kiska navštívil v piatok Gymnázium na Kukučínovej ulici v Poprade, na ktorom kedysi študoval. Stretol sa tu nielen s terajšími študentmi a učiteľmi, ale čakali ho aj jeho bývalí učitelia. Najmladší žiaci školy mu pripravili mikulášske prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Prezident Andrej Kiska navštívil gymnázium, na ktorom pred rokmi študoval
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Ako študent bol Andrej Kiska veľmi dobrým žiakom a išli mu najmä prírodovedné predmety. Potvrdil to jeho bývalý učiteľ chémie Michal Brejčák, ktorý okrem prezidenta učil viaceré osobnosti nielen z politiky, ale z rôznych iných oblastí.

Prezident na svoje stredoškolské časy spomína rád, pretože, ako povedal, zažil tu veľa zábavy a priznal, že nebol vždy len poslušným žiakom. Poznamenal však, že zo strednej školy má dodnes tie najlepšie priateľstvá. Zároveň poukázal na to, že tak ako dnes aj v budúcnosti bude veľmi dôležité, aké postavenie budú mať v spoločnosti učitelia. Študentom zase prízvukoval dôležitosť výberu vysokej školy a nabádal ich k odvahe študovať i v zahraničí.

Ako povedal riaditeľ školy Vladimír Lajčák, medzi študentmi, s ktorými na škole prezident diskutoval, boli členovia študentského parlamentu, úspešní reprezentanti gymnázia vo vedomostných i športových súťažiach. Prezidentovi dokonca kládli aj otázky týkajúce sa referenda o rodine a rozpočtu Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky. Zaujímalo ich napríklad aj to, kedy a prečo sa rozhodol kandidovať na funkciu prezidenta SR.

Podľa riaditeľa bolo veľmi ťažké vybrať tých, ktorí sa zo súčasného učiteľského zboru stretnú s prezidentom, preto rozhodol žreb. So svojím prezidentom sa veľmi chceli stretnúť aj najmladší žiaci gymnázia, na záver besedy so študentmi mu ako prekvapenie venovali mikulášsku básničku a darček.

Po návšteve gymnázia odišiel prezident na návštevu detských domovov v Dobšinej a Spišskej Belej.

Prezident Andrej Kiska navštívil popradské Gymnázium na Kukučínovej ulici
12
Galéria
Prezident Andrej Kiska navštívil popradské Gymnázium na Kukučínovej ulici
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM