Peter Handzuš Futbal Šport

Priamy postup do Fortuna ligy Popradčanom nevyšiel. V baráži ich čaká Trenčín

Futbalisti FK Poprad mali možnosť poslednom 30. kole 2. ligy zabojovať o priamy postup do Fortuna ligy. Zápas s Petržalkou nezvládli a o najvyššiu ligu zabojujú v baráži.

Zdroj: Dnes24.sk

Futbalisti FK Poprad bojovali v sobotu (25.5.) podvečer o postup do Fortuna ligy na diaľku s lídrom 2. ligy Pohroním, ktoré hralo zápas v Šamoríne. Zverenci trénera Mareka Petruša pred posledným kolom už priamy postup medzi slovenskú elitu nemali len vo svojích rukách. Záležalo aj na tom, aký výsledok uhrá Pohronie.

V úvode zápasu mali Popradčania možnosť viackrát skórovať. Keď sa im to nepodarilo a v 23. minúte dala gól Petržalka, šanca na priamy postup sa začala rozplývať. Nielen diváci sledovali na mobiloch stav zápasu medzi Šamorínom a Pohroním, ale aj hráči na ihrisku dostávali priebežné informácie, ako ich postupové šance vyzerajú. Veľký psychický tlak im zväzoval nohy a s výsledkom nedokázali nič urobiť. Neostávalo im už nič iné, len začať šetriť sily na barážový dvojzápas proti AS Trenčín.

Miroslav Mentel, tréner FC Petržalka: „Rozhodujúcich bolo prvých desať minút zápasu. Ak by domác z troch šancí dali gól, tak zápas by vyzeral inak a ťažky by sme sa tešili z troch bodov.“

Marek Petruš , tréner FK Poprad: „Sme sklamaní z výsledku. Chceli sme do zápasu vojsť s tlakom a urobiť si nejaké strelecké príležitosti a e gól sme z nich nedali. Išli sme aj duchom dole, lebo sme poznali výsledok zo Šamorína. K tomu všetkému nám súper dal gól a o to to bolo potom ťažšie. Jedno finále sme nezvládli a nemali sme to vo svojich rukách. Ja musím mužstvo pochváliť za celú sezónu a musíme dať hlavy hore a pripraviť sa na baráž, ktorá tu v histórii popradského futbalu ešte nebola.“

FK Poprad – FC Petržalka 0:1 (0:1)

Gól: Horník
ŽK: Horváth, Streňo – Kosorin, Valach, Vician, Nemec, Nagy
Zápas sledovalo 2478 divákov.

FK Poprad - FC Petržalka 0:1 (0:1)
32
Galéria
Foto: Peter Handzuš

FK Poprad skončil v 2. lige na druhom mieste a o postup do Fortuna ligy bude hrať baráž. Posledné kolo tejto súťaže mu priradilo za súpera tím AS Trenčín, ktorý na jar vyhral len dva zápasy. Napriek tomu hráči FK Poprad vedia, kto je v tomto dvojzápase favoritom. „Favorit je jasný, my musíme zabojovať, ale musíme si ten zápas aj užiť. Keď sme tieto posledné zápasy museli vyhrať, boli sme v kŕči a tie výsledky neboli také ako tie predchádzajúce. Trenčín bol dlho v kríze. Je favorit, musí tvoriť. My môžeme hrať zo zabezpečenej obrany a uvidíme, ako to dopadne,“ skonštatoval hráč FK Poprad Stano Šesták.

Ten po zápase novinárom opäť potvrdil, že ho už v budúcej sezóne hrať v druhej lige neuvidíme. Ak Poprad v baráži prejde cez AS Trenčín, popradský kanonier nevylučuje, že by nastúpil v úvodnom kole najvyššej ligy: „Hovoril som už, že v 2. lige už určite nenastúpim. V prvej lige možno jeden zápas. Ale je pred nami ťažký súper. Uvidíme ako dopadne tento dvojzápas, ale budeme sa snažiť.“

Prvý zápas baráže odohrajú popradskí futbalisti v NTC Poprad už v utorok 28. mája o 19:00 hod. Príďte povzbudiť popradských orlov v ich ceste za Fortuna ligou.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM