Slavo Petrus Iné športy

Priaznivci motoristických pretekov sa môžu tešiť: Rallye Tatry opäť s nočným okruhom

V dňoch 24. - 25. októbra odštartuje podujatie, ktoré svoju históriu začalo písať už v roku 1969, kedy na tatranskej rely štartovalo 15 posádok. Súčasťou majstrovstiev republiky sa táto súťaž stala pri jej druhom pokračovaní v septembri 1970.

Ilustračný obrázok k článku Priaznivci motoristických pretekov sa môžu tešiť: Rallye Tatry opäť s nočným okruhom
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Do kalendára majstrovstiev Slovenska v rally sa tohto roku zapíše ako finálové 6. podujatie MSR. Organizátori súťaže AOS klub Poprad z poverenia Slovenskej asociácie motoristického športu pripravili pre súťažné posádky v rámci seriálu MSR 300 km trať jednoetapových pretekov, ktorá bude rozdelená do troch sekcií a bude viesť z Popradu do obcí v údolí Levočských vrchov. Celková dĺžka rýchlostných skúšok – 92 km predstavuje viac ako 30% z celkovej dĺžky trate. Súťažiaci v Slovenskom rally pohári (SRP) absolvujú 134 km trať, z ktorej bude 40 km rýchlostných skúšok. Súčasťou Rallye Tatry 2014 budú aj jazdci rallyškoly.

Atraktívna nočná rýchlostná skúška

Hoci je Rallye Tatry 2014 jednoetapovou súťažou, rozdelená bude do dvoch dní. Tesne pred slávnostným štartom bude o 17. hodine v OC Max prebiehať autogramiáda najlepších jazdcov, kde si budú môcť diváci okrem získania podpisov a fotografií zasúťažiť o vecné ceny. Slávnostný štart podujatia bude v piatok 24. októbra o 19. hodine na Námestí sv. Egídia v Poprade. V ten istý deň bude rely pokračovať divácky veľmi atraktívnou rýchlostnou skúškou Poprad, ktorá sa uskutoční na mimoúrovňovej križovatke smerom na Vysoké Tatry a jej priľahlých uliciach medzi obchodnými centrami Baumax, Tesco a Asko v nočných hodinách. Štart prvého vozidla bude presne o 21. hodine. Súťažné posádky budú štartovať v obrátenom poradí, čiže najrýchlejšie a najatraktívnejšie autá vyštartujú medzi poslednými.

Sobotná časť v Levočských vrchoch

V sobotu 25. októbra čaká sa posádky a ich tímy spolu šesť rýchlostných skúšok. Súťažiaci sa v sobotu ráno presunú zo servisného parkoviska, ktoré sa bude nachádzať v areáli bývalých vojenských kasárni na ul. 29. augusta v Poprade cez Hozelec, Sp. Štvrtok a Levoču na štart druhej RS Bijacovce. Štart prvého vozidla do RS 2 je naplánovaný na 09.03 h. Po absolvovaní tejto rýchlostnej skúšky sa vozidlá postavia na štart tretej RS Repaše. Prvé vozidlo do RS 3 odmávajú o 09.33 h. RS Bijacovce ako aj RS Repaše sa pôjdu po trikrát, čiže RS Bijacovce bude v poradí 2, 4 a 6 rýchlostná skúška a RS Repaše ako 3, 5 a 7 v poradí. Po siedmej RS sa súťažiaci presunú späť do Popradu na slávnostné vyhlásenie výsledkov na cieľovej rampe opäť na námestí v Poprade. Príchod prvého vozidla na cieľovej rampe sa očakáva o 15. hodine. Posádky bojujúce o body v SRP každú rýchlostnú skúšku (RS Poprad, RS Bijacovce a RS Repaše) pôjdu iba raz.

Zapojiť sa môžete do fotosúťaže

Riaditeľstvo súťaže a oficiálna informačná tabuľa sa budú nachádzať v priestoroch hotela Satel v Poprade. Pripomíname, že 41. ročník Rallye Tatry uzatvára tohtoročný kalendár majstrovstiev Slovenska, teda po jej skončení spoznáme víťazov a ocenených za celú sezónu.

Pre divákov, fotoreportérov profesionálov i amatérov vyhlasuje organizátor súťaže AOS klub Poprad fotosúťaž o ceny s motoristickou tematikou. O podmienkach súťaže vás budeme informovať na stránke rallyetatry.sk. Na uvedenej webovej adrese sa postupne dozviete všetky informácie o prihlásených posádkach, diváckych miestach, mapách trate, obchádzkových trasách, časoch uzávierok a iné informácie.

Rallye Tatry 2014 logo
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM