Webnoviny - Krimi

Príbeh malej Rhemy Marvanne dojíma svet

WEBNOVINY.SK

Rhema Marvanne Foto: www.rhemamarvanne.comBRATISLAVA 4. novembra (WEBNOVINY) – Rhemin otec Teton Marvanne na stránke píše, že spievať začala v rovnakom čase ako rozprávať a asi pred dvoma rokmi nahrala prvú pieseň. „Skladba Amazing Grace sa rýchlo stala senzáciou na internete.“ Hlavnou inšpiráciou dievčatka je jej matka Wendi, ktorá prehrala boj s ťažkou chorobou v roku 2008. „Chce, aby mama bola na ňu pyšná, aj ako na speváčku, aj ako na veriacu v Boha,“ dodáva Rhemin otec.

Rhemina mama Wendi Marvanne Voraritskulová, ktorej kresťanské meno bolo Mercy, milovala svoju dcérku z celého srdca. Wendi zistili onkologické ochorenie, keď mala Rhema tri roky, podľahla mu o ďalšie tri roky. Dievčatko prežívalo s matkou jej chorobu, jeho spomienky na Wendi sú šťastné, ale poznačené operačnými zákrokmi, mnohonásobnými chemoterapiami, bojom s chorobou. Wendi bola silne veriaca, nikdy si nesťažovala. Sama ťažko chorá povzbudzovala druhých. O jej živote sa môžete dočítať aj na stránke www.jchouseofmercy.org. Ako dodáva jej manžel, Mercy – milosť či milosrdenstvo je slovo, ktoré Wendi plne vystihovalo.

Počas posledných mesiacov pred odchodom sa Teton a Rhema od Wendi takmer nepohli, najmä v posledných dvoch týždňoch jej života boli s ňou každú hodinu. „Keď som sa pýtal Wendi, čo je pre ňu najväčší úspech a radosť v živote, povedala Rhema,“ dodáva Teton Marvanne. „Keď som sa jej opýtal, čo by chcela ešte odkázať, povedala, nemám čo povedať, môj život hovorí za všetko.“ Wendin manžel dodáva, že určite dnes sedí vedľa Boha, ale neodpočíva a ďalej Otca prosí o milosrdenstvo a požehnanie pre svoju rodinu a priateľov.

Na Wendinu pamiatku založila jej rodina neziskovú organizáciu Jesus Christ House of Mercy. Mnohí chorí a ich rodiny z chudobného vidieka v treťom svete, ktorí cestujú do miest kvôli liečbe, môžu využiť bezplatné ubytovanie. Rodiny môžu byť tak v blízkosti a postarať sa o chorého príbuzného.

Rhema Marvanne dnes kráča v šľapajách svojej mamy – v láske k hudbe. Ukážky jej hudby sú aj na stránke www.RhemaMarvanne.com alebo www.youtube.com. Malá speváčka často vystupuje na dobročinných akciách či v kostoloch, vystúpila aj v známej šou Maury Polvich pre talentované deti, bolo ju možné vidieť na International News, ktorý prostredníctvom globálneho satelitu reláciu vysielal v 44 krajinách v 60 jazykoch každých šesť hodín z dôvodu časových pásiem. Nahrávala v Nashville s Garym Chapmanom, ako aj skladbu Prayer s Terrym Whiteom a s hudobníkmi Nashvillského symfonického orchestra Vianočný album. Rhema si zahrala už aj vo filme, v snímke Machine Gun Preacher, ktorý má prísť do kín na jeseň 2011. „Pre mnohých, ktorí bojujú s rakovinou, inými chorobami, ťažkými situáciami je Rhema inšpiráciou. Malé dievča, ktoré zažilo utrpenie a odchod svojej matky, je veľmi silné,“ uvádza jej otec. „Vnímam Rhemu ako dieťa, ktoré prežilo rakovinu. Dala mi vieru v dobro ľudstva. Boj ju obdaril čistým srdcom a anjelským hlasom. Ľudia, ktorí ju počujú spievať, veria, že Boh hovorí prostredníctvom nej­.“

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM