Monika Vengrínová Kultúra

Príbeh popradského muzikanta ako z rozprávky: Hral na ulici, onedlho sa ocitol na pódiu s Avril Lavigne!

Filip Jančík z Popradu má len 22 rokov a už pekne rozbehnutú kariéru. Príbeh, ktorý ho postretol, však znie doslova ako z filmu. Na ulici v Los Angeles si zahral s pouličnými muzikantmi, chvíľu na to prišlo pozvanie na spoluprácu s americkou speváčkou Avril Lavigne.

Ilustračný obrázok k článku Príbeh popradského muzikanta ako z rozprávky: Hral na ulici, onedlho sa ocitol na pódiu s Avril Lavigne!
Zdroj: Dnes24.sk

Len 22 ročný virtuózny huslista a producent Filip Jančík je rodený Popradčan žijúci v Rakúsku. Počas svojej doterajšej kariéry spolupracoval s menami ako David Koller, švédskou speváčkou Loreen, americkou Lilie McLoud, či slovenským reperom Egom. Svoju úžasnú šou odohral vo Švédsku, Fínsku, Nemecku, Rakúsku, Rusku, Česku, Maďarsku, či v ázijskom Singapure.

Splnenie amerického sna

Počas pobytu v Los Angeles, keď sa prechádzal po hollywoodskom chodníku slávy sa mu ale stalo niečo, na čo nikdy nezabudne. So svojimi huslami sa pridal k pouličným umelcom, kde si ho všimlo veľké množstvo ľudí. Medzi nimi aj neznáma pani, ktorá prišla z druhej strany ulice.

„Spýtala sa ma, či nemám nejakú vizitku, alebo podpis kartu. Po chvíli som našiel poslednú a dosť pokrčenú podpiskartu v husľovom púzdre. Všetky som už totižto rozdal počas pobytu v LasVegas," rozpráva Filip. O pár minút mu prišiel krátky e-mail a v ňom stálo niečo, čo by si nebol ani vo sne predstavil. Spolupráca s veľkou americkou hviezdou Avril Lavigne! Keďže už o dva dni mal ale odlietať späť na Slovensko, ihneď na druhý deň sa stretli v štúdiu.

„Často sa vraví, že veľa umelcov bolo objavených na ulici. Nikdy som tomu neveril a zdalo sa mi to ako klišé. Až doteraz. Ak je niekto dobrý, nepotrvá dlho kým ho niekto objaví, obzvlášť v LA. Bol to naozaj taký pravý americký sen “ smeje sa huslista.

Avril pochválila aj jeho produkciu a talent

Filip napokon skomponoval a nahral všetky party huslí k najnovšiemu singlu Avril Lavigne – Fly, ktorý vyšiel ako hymna pre špeciálne olympijské hry v kalifornskom Los Angeles. Podpísal sa tak pod túto pieseň spoločne s menami ako Chad Kroeger spevák kapely Nickelback, producent David Hodges a svetovo uznávaný producent Chris Baseford.

Avril s Filipom túto hymnu predstavili v Memorial Coliseu v Los Angeles pred viac ako 70 tisíckami ľudí naživo. "Mojím najväčším zážitkom bolo samotné stretnutie s Avril Lavigne. Hrať po jej boku na podujatí, ktoré sledovalo naživo viac ako 70 tisíc divákov v publiku, a milióny ľudí po celom svete prostrednícvtom TV prenosu, bol pre mňa jeden z najväčších snov,“ uviedol Filip a dodal, že je neskutočne hrdý na to, že mohol byť súčasťou tak úžasného projektu ako Svetové Špeciálne Olympijské hry.

S Avril mal Filip nielen možnosť hrať, ale sa i stretnúť a porozprávať sa. Podľa vlastných slov bol veľmi prekvapený, že speváčka poznala jeho tvorbu, videoklipy a dokonca pochválila i jeho produkciu a talent. „Taktiež som bol v siedmom nebi hneď druhýkrát, keď Avril pochválila samotnú spoluprácu na spoločnej pesničke aj na pódiu. Je to pre mňa veľká pocta a nesmierne ma to povzbudilo pracovať na sebe ešte viac, pretože vidím, že to, čo robím, má zmysel a páči sa to aj speváckej legende ako je Avril Lavigne,“ uzavrel Filip.

foto zdroj: manažment Filipa Jančíka zdroj info: Peter Roško, manažér Filipa Jančíka

Popradský huslista na jednom pódiu s Avril Lavigne
2
Galéria
Popradský huslista na jednom pódiu s Avril Lavigne
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM