Tlačové správy

Pridajte sa k vianočnej charitatívnej aktivite McDonald’s na pomoc deťom v nemocniciach

McDonald’s od 24. novembra spúšťa ďalšiu charitatívnu aktivitu zameranú na pomoc chorým deťom v slovenských nemocniciach. Objednávkou balíčka náplastí v hodnote 2 eur teraz môžete aj vy pomôcť malým pacientom.

Ilustračný obrázok k článku Pridajte sa k vianočnej charitatívnej aktivite  McDonald’s na pomoc deťom v nemocniciach
7
Galéria
Zdroj: McDonald’s

Celý finančný výťažok bude podobne ako pri predchádzajúcich charitatívnych kampaniach venovaný neziskovej organizácii Ronald McDonald House Charities, ktorá od roku 2003 zlepšuje podmienky hospitalizácie chorých detí a ich rodín v slovenských nemocniciach.

Vianoce sú pre mnohých tými najkrajšími sviatkami roka. Je to čas, kedy rodiny spoločne zasadnú k štedrovečernému stolu a deti sa nedočkavo tešia na darčeky pod vianočným stromčekom. Niektoré deti však trávia Vianočné obdobie pobytom v nemocnici bez svojich najbližších. Tento rok im môžete opäť podať pomocnú ruku, a to vďaka charitatívnej aktivite neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities (RMHC) prebiehajúcej vo všetkých reštauráciách spoločnosti McDonald’s na Slovensku, ale aj u donáškových partnerov.

Náplaste majú veselý dizajn
Náplaste majú veselý dizajn / Zdroj: McDonald’s

„Hlavnou myšlienkou aktivity je ponuka balíčkov, ktoré obsahujú päť rôznych druhov náplastí na rany s veselými a farebnými motívmi za 2 eurá. Aj malá investícia do balíčka náplastí môže priniesť obrovský rozdiel do životov detí, ktoré v nemocnici trávia čas nielen v období Vianoc. Spoločne môžeme ukázať, že na tieto deti myslíme a že chceme pomôcť hospitalizovaným deťom a ich rodinám cítiť sa v nemocničnom prostredí lepšie,“ uviedla Lucia Poláčeková, PR manažérka spoločnosti McDonald’s na Slovensku a v Českej republike. Kampaň štartuje 24. novembra a bude trvať až do 23. decembra. „Som hrdá na to, že spoločnosť McDonald’s a jej zákazníci finančne pomáhajú týmto spôsobom navyšovať hodnotu výťažkov pre RMHC, ktorá sa podieľa na rekonštrukciách detských oddelení v slovenských nemocniciach,“ dodáva Poláčeková.

Rekonštrukcia priestorov detskej nemocnice v Nitre
Rekonštrukcia priestorov detskej nemocnice v Nitre / Zdroj: McDonald’s

Kam smerujú vyzbierané prostriedky?

Výťažok z predaja balíčkov bude venovaný neziskovej organizácii RMHC (Ronald McDonald House Charities), ktorá pomáha malým pacientom v slovenských nemocniciach aj prostredníctvom finančných prostriedkov vyzbieraných v reštauráciách už od roku 2003.

„Vďaka Vašej podpore pomáhate zlepšovať podmienky hospitalizovaným deťom a vytvárať zázemie pre ich rodiny, čo prispieva k ich liečbe. Počas celého predvianočného obdobia môžete jednoducho pomôcť a to zakúpením náplaste vo všetkých reštauráciách McDonald´s, z ktorých výťažok poputuje na rekonštrukcie a modernizácie nemocničných izieb, spoločných priestorov a oddychových zón detských oddelení v nemocniciach po celom Slovensku," dodáva Lucia Takáčová, riaditeľka Ronald McDonald House Charities.

RMHC systematicky zlepšuje podmienky hospitalizácie chorých detí
RMHC systematicky zlepšuje podmienky hospitalizácie chorých detí / Zdroj: McDonald’s

Veľký dôraz tiež RMHC kladie na podporu rodín, ktorých deti sú hospitalizované. Verí, že čas strávený s rodinou v ťažkých chvíľach môže výrazne prispieť k rýchlejšiemu a efektívnejšiemu uzdraveniu detských pacientov. Za 20 rokov svojej existencie organizácia pomohla už 11 nemocniciam na Slovensku, pričom výška pomoci sa vyšplhala na viac ako 910-tisíc eur.

Neziskovú organizáciu RMHC môžete podporovať celý rok

Na pomoc ďalším nemocniciam potrebuje nezisková organizácia RMHC vyzbierať nemalé finančné prostriedky. Zákazníci McDonald’s ju môžu podporiť rôznymi spôsobmi. Príjmy neziskovej organizácie tvoria najmä príspevky do kasičiek v reštauráciách McDonald’s či predaj nálepiek v podobe symbolických ručičiek, ale aj voliteľný príspevok pri zaokrúhlení ceny v rámci objednávky cez partnerské donáškové služby. Taktiež polovica z tržieb z predaja hranolčekov počas McHappy Day, príjem z 2 %, ale aj príspevky priamo od spoločnosti McDonald’s a od rôznych darcov putujú na podporu pripravovaných projektov. Päť centov z každého predaného menu Happy Meal venujú franšízoví partneri. Vďaka konceptu reštaurácií novej generácie môžu zákazníci prispievať na aktivity neziskovej organizácie RMHC aj prostredníctvom zaokrúhľovania pri platbe na digitálnych kioskoch.

RMHC rekonštruuje a modernizuje nemocničné izby, spoločné priestory a oddychové zóny
RMHC rekonštruuje a modernizuje nemocničné izby, spoločné priestory a oddychové zóny / Zdroj: McDonald’s

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Kúpou náplastí môžete pomôcť aj vy
Kúpou náplastí môžete pomôcť aj vy / Zdroj: McDonald’s
Zdroj: McDonald’s
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM