Ľubomír Hudačko Správy

Priestor ovládli kresby: Novorodenecké oddelenie v Kežmarku nádherne skrášlili, FOTO

Vynovenie priestorov majú na svedomí pedagogičky a študentky zo Školy umeleckého priemyslu v Kežmarku. Venovali sa tomu niekoľko týždňov.

Ilustračný obrázok k článku Priestor ovládli kresby: Novorodenecké oddelenie v Kežmarku nádherne skrášlili, FOTO
8
Galéria

Novorodenecké oddelenie v kežmarskej nemocnici hýri novými farbami. Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku o tom informuje na svojej webstránke.

Pedagogičky a študentky zo Školy umeleckého priemyslu v Kežmarku sa niekoľko týždňov venovali skrášleniu novorodeneckého oddelenia detskými motívmi.

Zútulnili tak prostredie pre novonarodené detičky, ale aj pre personál a mamičky, ktoré prichádzajú s prostredím do kontaktu.

Nové motívy na stenách sa nachádzajú v priestoroch novorodeneckého oddelenia a chodbe pri pôrodných sálach.

Nádherné motívy

„Veľmi pekne ďakujem šikovným študentkám a ich pedagogičkám, ktoré vymysleli nádherné motívy. Tešíme sa z kombinácie príjemných farieb a detských motívov, ktoré dodávajú nášmu oddeleniu príjemnú atmosféru,“ povedala vedúca sestra novorodeneckého oddelenia Alžbeta Pokrivčáková.

„Maľby máme v miestnosti pre novorodencov, ale aj v miestnosti prvého vyšetrenia. Jeden z našich obľúbených motívov je bocian prinášajúci dieťatko. Okrem miestností novorodeneckého oddelenia máme obrázky zavesené aj na stenách spojovacej chodby. Mamičky, ktoré prídu do príjmovej ambulancie a pôrodných sál, si taktiež budú môcť prezrieť prácu mladých a šikovných študentiek. Ich pestrá a farebná práca nás bude v našej práci sprevádzať každý deň,“ dodala Alžbeta Pokrivčáková.

Viac záberov nájdete vo fotogalérii.

Objektívom: Novorodenecké oddelenie v Kežmarku má nový motív
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM