Peter Handzuš Hokej

Primáror Danko: O KHL budeme bojovať

Účastník slovenskej extraligy HK Poprad plánuje účasť v nadchádzajúcej sezóne Kontinentálnej hokejovej lige. Ambície Popradčanov potvrdil primátor mesta Anton Danko, ktorý je odhodlaný urobiť všetko preto, aby KHL naďalej pôsobila v Poprade.

Poprad, ktorý bol v aktuálnej vrcholiacej sezóne KHL domovom HC Lev, tak nechce prísť o štart v prestížnej nadnárodnej súťaži napriek tomu, že organizácia Lev sa sťahuje do Prahy. „HK Poprad, mesto Poprad a manažment, ktorý bol doteraz v Lev Poprad sa budeme ďalej usilovať o to, aby bol v Poprade bola zachovaná KHL. Preto podáme v čo najkratšom čase oficiálnu prihlášku na vstup HK Poprad do KHL,“ uviedol pre TASR Danko.

Primátor si odchod KHL z Popradu nechce pripustiť a je odhodlaný bojovať za jej zachovanie v meste pod Tatrami.** „Zatiaľ si odchod nepripúšťam, preto ideme bojovať, aby KHL v Poprade zostala. Nechcem si to zatiaľ vôbec predstaviť a pevne verím, že tu najlepšia európska hokejová súťaž zostane. Myslím si, že je jedno, či to bude HC Lev alebo HK, pretože hráči môžu byť dobrí v hociktorom klube.“ **

Výkonný riaditeľ HK Poprad Tibor Turan sa k Dankovej iniciatíve zatiaľ nevyjadril, no podľa jeho slov sa s primátorom stretne už v priebehu utorka.

Okrem Popradu chce hrať KHL v budúcom ročníku aj Slovan Bratislava, ktorý podá prihlášku do súťaže v priebehu jari.

Text: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM