Monika Vengrínová Rôzne

Primátor a vedenie OZ Pre mesto: Po mediálnych prestrelkách si sadnú za spoločný stôl!

Po niekoľkoročných mediálnych prestrelkách si primátor mesta Poprad a členovia predstavenstva Občianskeho združenia (OZ) Pre mesto sadnú za spoločný stôl. Témou rokovania má byť ďalšia, zatiaľ bližšie nešpecifikovaná spolupráca.

Ilustračný obrázok k článku Primátor a vedenie OZ Pre mesto: Po mediálnych prestrelkách si sadnú za spoločný stôl!
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

„Sme veľmi radi, že si konečne sadneme k spoločnému stolu a vyjasníme nedorozumenia z minulosti. Našim prvoradým cieľom je a ostáva oživenie centra Popradu,“ uviedol predseda združenia Ondrej Kavka s tým, že OZ opakovane a verejne zdôrazňovalo ochotu a vôľu spolupracovať so zástupcami mesta Poprad.

„Je za nami vidieť kus práce. Všetky naše aktivity sa stretli s obrovským ohlasom verejnosti. Ponuku spolupracovať myslíme úprimne a aj vďaka podpore verejnosti sme sa konečne stali relevantným partnerom na diskusiu,“ doplnil člen predsedníctva združenia Fabio Bortolini.

Pracovný obed členov predstavenstva s primátorom mesta sa uskutoční v piatok. Hlavnými témami, ktoré chce združenie s primátorom Antonom Dankom prerokovať, je vzatie späť návrhu stavebného povolenia výstavby novej fontány na Námestí sv. Egídia, podpora projektu Popradčania sebe, vrátenie poplatku 1260 eur za prenájom pódia počas festivalu Viva Italia na účet združenia a možnosti spolupráce pri organizovaní pilotného ročníka festivalu mládeže Be Active!, ktorý je autorským nápadom mladých nadšencov a mal by sa uskutočniť už v septembri tohto roka.

„Ponuku na tento pracovný obed sme sa rozhodli prijať, hoci si uvedomujeme, že jej načasovanie iste nie je náhodné. Chceme ubezpečiť Popradčanov a všetkých našich podporovateľov, že aj naďalej ostávame verní svojim ideálom a život do centra nášho krásneho mesta sa budeme snažiť prostredníctvom našich podujatí vrátiť i po voľbách, bez ohľadu na to, kto po nich na radnici bude sedieť,“ zdôraznil Kavka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM