Peter Handzuš Správy

Poprad a jeho mestské strašidlá: Kedy sa Horse a Fórum konečne dokončia?

Dva rozostavané projekty v meste Poprad, bývalý obchodný dom Prior a obchodné centrum HORSE, by sa mali zrealizovať do konca roka 2014. Po zasadnutí mestského zastupiteľstva v Poprade to potvrdil primátor mesta Anton Danko.

Ilustračný obrázok k článku Poprad a jeho mestské strašidlá: Kedy sa Horse a Fórum konečne dokončia?
Foto: Peter Handzuš

„Ohľadom Prioru bolo už dávnejšie stretnutie so zástupcami spoločnosti, ktorá by mala stavať budúci obchodný dom Fórum. Dostal som prísľub, že do konca roka 2014 by táto stavba mala byť dokončená,“ informoval Danko.

Len nedávno sa dokončila zmena projektu, keďže mesto nesúhlasilo s riešením južnej časti budovy, pretože nebola veľmi estetická. „Už aj to je vyriešené a nič im teda nebráni, aby začali s búracími prácami. Pokiaľ viem, mali by sa začať po zime,“ doplnil Danko.

Čo sa týka obchodného centra HORSE, spoločnosť BZ mala podľa primátorových informácií podpísať poslednú časť úverovej zmluvy na financovanie stavby so zahraničnou bankou. „Máme najnovšiu správu, starú sedem dní, že stavba bude na jar pokračovať. Z pôvodného projektu vypadne hotel a byty, ale ostať by malo obchodné centrum spolu s kanceláriami,“ vysvetlil primátor.

Základný kameň k obchodnému centru HORSE poklepali za účasti prezidenta SR Ivana Gašparoviča v roku 2006. Postavili sa základy, avšak po príchode hospodárskej krízy, sa výstavba zastavila.

„Verím, že sa to do konca toho roka zrealizuje, chcel by som, aby tieto dve stavby, ktoré špatia naše mesto, boli už vyriešené,“ uzavrel Danko. Kríza v Európe môže aj za to, že sa nezačala premena obchodného domu Prior, ktorý sa nachádza na Námestí sv. Egídia.

Zámer prestavať ho na nový obchodný dom Fórum oznámil investor Multi Veste Slovakia 2 už pred viac ako piatimi rokmi.

Horse a Fórum by mali postaviť do roku 2014
12
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Horse a Fórum by mali postaviť do roku 2014
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM