Správy

Primátor Danko nie je spokojný s prácou mestskej polície: Nastávajú zmeny

Nespokojnosť primátora Popradu Antona Danka s prácou mestskej polície v našom meste za posledné štyri roky vedie k zmenám, ktorých cieľom je zvýšiť bezpečnosť v uliciach.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Danko nie je spokojný s prácou mestskej polície: Nastávajú zmeny
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Od začiatku tohto roka dochádza k zmene v organizácii práce Mestskej polície Poprad. Cieľom zmien je zvýšiť bezpečnosť v uliciach, priblížiť službu mestskej polície čo najviac k občanom, iniciovať ochotu verejnosti podieľať sa na zabezpečení verejného poriadku a prehlbovať dôveru obyvateľov mesta voči mestskej polícií.

Zmeny v organizácii práce inicioval primátor Anton Danko: “ Nie som spokojný s prácou mestskej polície za posledné 4 roky a myslím si, že ani ľudia neboli veľmi spokojní. Od mestských policajtov budem vyžadovať, aby boli dôslední, prísni a aby nezneužívali svoje postavenie. V mestskej časti Matejovce sme už zaviedli službu do 22. hodiny, čo zlepšilo bezpečnostnú situáciu. Zámerom je zaviesť tam nepretržitú 24 hodinovú službu a vytvorenie integrovanej policajnej stanice na Staničnej ulici. Na to však budeme potrebovať prijať do pracovného pomeru minimálne štyroch nových členov mestskej polície,“ dodal primátor mesta.

Jedným z pripravovaných kľúčových opatrení bude postupný návrat policajtov k intenzívnejšej obchôdzkovej službe. Vykonávať ju budú skúsení policajti pešou formou i formou cyklistických hliadok. „Podstatou tejto už pomaly zabudnutej formy policajnej činnosti je samostatná činnosť konkrétneho policajta v územnej mestskej časti – okrsku. Fyzická prítomnosť policajtov v uliciach nielenže zvyšuje pocit bezpečia občanov, ale zároveň odrádza potenciálnych páchateľov od páchania akejkoľvek protispoločenskej činnosti,“ uviedol náčelník mestskej polície Marián Gardoš. Každý okrsok bude mať určeného policajta s územnou zodpovednosťou.

Mesto bude rozdelené na päť okrskov: centrum, Západ + Juh III, Juh + Kvetnica, Matejovce, Spišská Sobota + Stráže + Veľká. Občania si budú môcť nájsť informácie o svojom „okrskárovi“ na webovej stránke mestskej polície s uvedeným telefonickým kontaktom, na ktorom ho budú môcť v čase jeho pracovnej doby kontaktovať. Naďalej ostáva v platnosti aj tiesňové číslo mestskej polície 159.

Cieľom samosprávy je vybudovanie mestskej polície, ktorá bude moderná a efektívna vo vzťahu k vynaloženým finančným prostriedkom. V pláne je aj modernizácia techniky, výstroje a výzbroje mestských policajtov.

foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM