Peter Handzuš Rôzne

Primátor Danko verí v úspech kandidatúry na ZOH. Pod Tatrami by si prial aj hokej

Poprad bol dnes dejiskom rokovaní medzi poľskou a slovenskou vládou ohľadom kandidatúry na Zimné olympijské hry v roku 2022. Primátor Popradu Anton Danko dnes pre médiá potvrdil, že verí v úspech spoločnej kandidatúry a zároveň dúfa, že sa podarí hokejový turnaj zrealizovať práve pod Tatrami.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Danko verí v úspech kandidatúry na ZOH. Pod Tatrami by si prial aj hokej
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Pred 12 rokmi pri kandidatúre na ZOH 2002 som povedal, že ak máme šancu, tak jedine s Poliakmi, a som rád, že sa to napĺňa. Ja si myslím, že máme veľkú šancu s Poliakmi to dosiahnuť, naozaj tomu verím, keď to mám percentuálne zhodnotiť, vidím to na 80 percent. Veľa záleží od protivníkov, ktorí budú tiež kandidovať,“ konštatoval Danko.

Mesto Poprad by sa podľa neho mohlo podieľať na výstavbe novej hokejovej haly minimálne poskytnutím pozemku. „Finančne ťažko pomôžeme vzhľadom na súčasnú ekonomickú situáciu, skôr poskytnutím nejakého pozemku, čo tiež nie je malý vklad,“ zdôraznil primátor.

Podľa neho je už len kandidatúra na ZOH veľkým prínosom pre región. „Nech sa čokoľvek udeje, aj keď budeme v kandidatúre neúspešní, tak ak len samotná kandidatúra pomôže pri rekonštrukcii letiska a prepojí sa lepšou cestou Poprad a Zakopané, tak to malo zmysel,“ konštatoval Danko.

Prípravy na toto dôležité rokovanie boli podľa neho ťažké, avšak lacné. "Snažili sme sa urobiť všetko v našich mestských priestoroch, tak, aby to nebolo drahé, ale zároveň vkusné,“ dodal primátor.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM