Peter Handzuš Správy

Primátor prišiel z veľtrhu s novinkou: Na tomto vyrazia mestskí policajti do ulíc

Koncom januára sa v Bratislave konal 22. medzinárodný veľtrh cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR. Bol sa na ňom pozrieť aj primátor Popradu Jozef Švagerko a prišiel s takýmto nápadom.

Ilustračný obrázok k článku Primátor prišiel z veľtrhu s novinkou: Na tomto vyrazia mestskí policajti do ulíc
Zdroj: TASR

Elektrické trojkolky v službách polície nie sú žiadnou novinkou. Vyskúšali ich už aj mestskí policajti v Košiciach, Michalovciach či Bratislave. No a na elektrických trojkolkách sa budú voziť aj mestskí policajti v Poprade. Možno už tento rok na jar alebo v lete.

Mestskí policajti v Poprade majú momentálne k dispozícii aj služobné bicykle. Elektrické trojkolky by tak mohli doplniť nemotorový vozový park mestskáčov. Na rozdiel od bicyklov ich môžu voziť v aute a operatívne použiť na námestí, v priestoroch, kde sa pohybuje veľa ľudí, kde jazda autom nie je možná alebo by mohla byť nebezpečná. „V júli a auguste minulého roka navštívilo Poprad 800 tisíc turistov. Myslím, že by takéto elektrické trojkolky našli uplatnenie pri ochrane zdravia, života a majetku v našom meste,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.

Jazdiť s elektrickými trojkolkami sa dá aj na snehu, ale dojazd počas nízkych teplôt sa rapídne znižuje. Štandardný dojazd je 20–40 km, podľa terénu a použitej batérie. Dojazd sa dá predĺžiť použitím náhradných batérií. Batérie sa nabíjajú zo štandardnej siete s napätím 220 V. Elektrická trojkolka je ľahko skladovateľná v kufri auta a manipulovať s ňou dokáže jeden človek. Ceny trojkoliek vhodných pre políciu sa na trhu pohybujú podľa výbavy od 2800 do 3200 eur.

Primátor prišiel z veľtrhu s novinkou: Mestskí policajti budú jazdiť na trojkolk
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM