Peter Handzuš Samospráva

Primátor rozhodol: Mesto Poprad bude mať od augusta len jedného viceprimátora

Od 1.augusta 2018 bude mať mesto Poprad už iba jedného viceprimátora - Antona Andráša. Ten bol do funkcie vymenovaný v apríli tohto roku.

Ilustračný obrázok k článku Primátor rozhodol: Mesto Poprad bude mať od augusta len jedného viceprimátora
Zdroj: Mesto Poprad

Primátor mesta Poprad Jozef Švagerko odvolal k 31. júlu 2018 Igora Wzoša z funkcie 1. viceprimátora mesta Poprad. „Na základe toho, že Igor Wzoš sa rozhodol kandidovať na post primátora v nadchádzajúcich komunálnych voľbách, rozhodol som sa k 31. júlu 2018 odvolať ho z funkcie 1. viceprimátora. Keďže viem, aká náročná je takáto kampaň, týmto mu dávam priestor na jej realizáciu. Za týmto rozhodnutím nie sú žiadne osobné ani profesné výhrady. Myslím si, že sme spoločnými silami pre toto mesto urobili maximum. Prajem mu, aby sa mohol naplno venovať realizácii svojej vízie ako aj úspech v komunálnych voľbách 2018,“ informoval Švagerko.

„Za viac ako tri a pol roka sa nám spoločne s primátorom podarilo zmeniť smerovanie tohto mesta a dostali sme ho z dlhoročnej stagnácie. Post viceprimátora ma maximálne napĺňal a tešil som sa z každého nového projektu, nového územného plánu, programu rozvoja. Som pripravený spolupracovať a dohodnúť sa s každým, kto príde s progresívnym programom pre toto mesto,“ uviedol Igor Wzoš.

Vo funkcii viceprimátora tak ostane len Anton Andráš, ktorý nahradil vo funkcii 2. viceprimátora Pavla Gašpera, ktorý na tento post rezignoval v auguste 2017.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM