Peter Klimant Správy

Primátor Svitu na rokovaní predstavil zaujímavý zámer: Chceme vybudovať novú modernú polikliniku!

Na pôde mesta Svit sa uskutočnilo rokovanie medzi primátorom Svitu a generálnym riaditeľom nemocnice Poprad. Primátor Škvarek na stretnutí predstavil zámer vedenia mesta vybudovať vo Svite novú modernú polikliniku.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Svitu na rokovaní predstavil zaujímavý zámer: Chceme vybudovať novú modernú polikliniku!
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor mesta Svit Miroslav Škvarek privítal na pôde Mestského úradu vo Svite generálneho riaditeľa Nemocnice Poprad Petra Petruša. „Témou stretnutia bolo poskytovanie zdravotnej starostlivosti na úrovni podtatranského regiónu. Generálny riaditeľ informoval primátora o zavádzaní nových diagnostických a liečebných postupov a zároveň predstavil víziu, kam plánuje nové vedenie popradskej nemocnice smerovať aktivity tohto najväčšieho poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v okrese Poprad,“ vyjadrila sa Darina Pěčová z radnice.

Podľa slov generálneho riaditeľa chce vedenie nemocnice intenzívnejšie spolupracovať s ambulanciami prvého kontaktu tak, aby v čo najkratšom čase zvýšilo dostupnosť a úroveň poskytovanej následnej nemocničnej zdravotnej starostlivosti. Primátor Škvarek podľa Pěčovej v diskusii predstavil zámer vedenia mesta vybudovať vo Svite novú modernú polikliniku.

„Obaja aktéri rokovania sa zhodli, že v súčasnej dobe je potrebné realizovať čo najskôr túto myšlienku a konštatovali potrebu dôkladnej analýzy rozsahu primárnej a špecializovanej ambulantnej starostlivosti, ktorá by sa v novej poliklinike mala poskytovať,“ dodala Pěčová, podľa ktorej generálny riaditeľ nemocnice Peter Petruš vyslovil názor, že v prípade, ak by mesto v spolupráci s lekármi prvého kontaktu do tohto zámeru vstúpilo, tak bude vedenie nemocnice v Poprade súčinné a podporí túto aktivitu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM