Tlačové správy

Príprava cestného okruhu v Poprade

AquaCity Poprad od roku 2004 rokuje s mestom Poprad o spôsobe rozvoja územia v okolí tohto termálneho aquaparku. Viacero ich návrhov ostalo len fikciou.

Ilustračný obrázok k článku Príprava cestného okruhu v Poprade
Zdroj: Pavol Gašper

Na zasadnutí mestskej rady Popradu 15.10.2018 a na zasadnutí mestského zastupiteľstva 17.10.2018 AquaCity prezentovalo náčrt svojich predstáv o budúcnosti tejto časti mesta. Jedným z rozhodujúcich faktorov pre pripravované investície môže byť aj definovanie športovísk, ktoré by mohli byť v tejto lokalite rozvíjané. Futbal a ľadový hokej je už neoddeliteľnou súčasťou okolia AquaCity. Taktiež tenisové kurty majú svoje miesto. V poslednom čase sa objavil aj návrh na etablovanie basketbalu. Pritom na svojom mimoriadnom zasadnutí mestskí poslanci 30. júla 2018 stanovili ako záujmovú lokalitu pre basketbalovú tréningovú halu na voľnej ploche medzi plánovaným sídliskom JUH IV a rozostavaným skateparkom a hokejovou halou pri ceste I/18.

Nejasné a hlavne meniace sa predstavy mesta o situovaní športovísk však zdržiavajú rozhodovanie investora, ktorý prejavil ústretovosť voči mestským potrebám. To však vedie aj k odkladu budovania tak veľmi potrebného cestného okruhu vedúceho od zimného štadióna cez ulicu Novú do Veľkej.

Navrhoval som, aby mesto potvrdilo svoj zámer situovať basketbalovú halu na juhu mesta a deklarovalo, že v okolí AquaCity budú nosnými športmi hokej, futbal, tenis a samozrejme plávanie. To by mohlo prudko naštartovať rozvoj okolia AquaCity a hlavne výstavbu cestného okruhu,“ konštatuje poslanec Gašper, ktorý navrhuje stretnutie popradských krajských poslancov s cieľom využiť možnú podporu kraja na budovanie okruhu.

Zastupiteľstvo len „poverilo primátora mesta vstúpiť' do rokovania so spoločnosťou Aquapark Poprad, s.r.o. ohľadne prípravy a spracovania zmluvy k výstavbe miestnej komunikácie, vrátane mostov, chodníkov pre peších, potrebných parkovacích kapacít a komplexnej infraštruktúry,“ teda k tomu, čo už dávno malo vstúpiť do projekčnej, ak nie realizačnej fázy.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Pavol Gašper
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM