Peter Handzuš Hokej

Prípravné zápasy HK Poprad

Popradčania absolvujú hernú prípravu vo Švajčiarsku, cieľom zohrať tím.

Hokejisti HK Poprad po minulotýždňovom štvrtkovom rozkorčuľovaní sa začali v pondelok oficiálnu prípravu na ľade na novú sezónu 2011/2012. Tréner Ján Jaško mal k dispozícii všetkých 27 hráčov, z toho štyroch brankárov. Káder prešiel takmer kompletnou prestavbou, predovšetkým v obranných radoch.

„V kádri nastali mnohé zmeny po odchode viacerých hráčov. Rozpadla sa nám celá obrana, museli sme to riešiť a dúfam, že sme našli vhodné typy. Taktiež sme boli nútení posilniť i útok. Je u nás štvorica Švédov, dvaja obrancovia a dvaja útočníci,“ uviedol pre TASR Jaško a dodal: „Po dva a pol týždňovej dovolenke sme sa na ľade stretli už vo štvrtok predovšetkým preto, aby si chlapci dali do poriadku výstroj a aby sme sa tým už v pondelok nezaoberali. Myslím, že to bol dobrý ťah a mohli sme hneď naplno zarezávať.“

Prvú fázu letnej prípravy s mužstvom neabsolvovali práve predsezónne posily, slovenskí útočníci Ľubomír Vaic, Miroslav Hlinka a ani štvorica švédskych hráčov, útočníci Jimmie Kraft, Joachim Gellerstedt ako i obrancovia Niklas Andersson a Daniel Wagström. Taktiež s tímom netrénoval ani Martin Kuľha, ktorý sa s klubom dohodol na predĺžení kontraktu. „Príprava na suchu bola určená predovšetkým pre mladších hráčov, ktorí potrebujú niečo natrénovať, aby to dokázali zužitkovať. Myslím, že sme splnili všetko čo sme si naplánovali a bolo to na vysokej úrovni. Nie všetci hráči s nami trénovali, no verím, že teraz dobre zapadnú do mužstva,“ zaželal si Jaško.

Popradčania v rámci hernej prípravy plánujú aj kemp v neďalekom Švajčiarsku, kde odohrajú duely proti Davosu a SCL Tigers. Počas tradičného Tatranského pohára ich preverí nemecký klub Kölner Haie, reprezentácia Poľska a tretí zatiaľ neznámy súper v zápase o celkové umiestnenie. „Počas hernej prípravy chceme vyskladať káder pre novú sezónu. Cieľom je zapracovať nových hráčov, zaplátať diery, ktoré vznikli po odchode viacerých hráčov a zohrať jednotlivé formácie. Myslím si, že mužstvo je momentálne dobre vystužené, no ak by sa niekto zranil alebo zaznamenal pokles formy, tak máme alternatívu posilniť káder,“ uzavrel pre TASR Jaško.

Program prípravných zápasov:
2. augusta: Košice – Poprad
5. augusta: Žilina – Poprad
kemp vo Švajčiarsku:
10. augusta: Davos – Poprad (zápas v Davose)
12. augusta: SCL Tigers – Poprad (zápas v Adelbodene)
13. augusta: SCL Tigers – Poprad (zápas v Grindelwalde)
Tatranský pohár:
18. augusta: Poprad – Kölner Haie
19. augusta: Poprad – reprezentácia Poľska
21. augusta: Poprad – neznámy súper (zápas o umiestnenie)

26. augusta: L. Mikuláš – Poprad
30. augusta: Poprad – L. Mikuláš
2. septembra: Poprad – Žilina
6. septembra: Poprad – Košice

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM