Peter Handzuš Futbal

Prípravný zápas proti účastníkovi Fortuna ligy: Popradu pomohli góly v úvode zápasu

Štart DOXXbet ligy sa nezadržateľne blíži. FK Poprad odohral v utorok prípravný zápas proti MFK Zemplín MIchalovce, v ktorom sa predviedol v dobrom svelte.

Ilustračný obrázok k článku Prípravný zápas proti účastníkovi Fortuna ligy: Popradu pomohli góly v úvode zápasu
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Do zápasu nastúpili obidve družstvá z plnej prípravy. Podľa domáceho trénera Vladimíra Lajčáka zniesol prvý polčas aj prísnejšie kritériá. “Zápas bol technicky aj takticky na výške. Dali sme rýchly gól, tak sa nám potom hralo lepšie. René sa presadil pri tom druhom, v obrane sme neurobili chybu. Súper mal jednu šancu po našom zaváhaní. V druhom polčase už mal súper väčšiu prevahu, no aj Poprad mal dve čisté gólové šance, ktoré nepremenil,” zhodnotil zápas proti Michalovciam tréner Vladimír Lajčák.

V príprave si mužstvá testujú taktiku aj hráčov, a víťazstvá ani prehry netreba nejak zvlášť preceňovať alebo podceňovať. “Ale zase sme ukázali, že s Michalovcami dokážeme hrať vyrovnaný zápas a to ma teší v tejto fáze,” pokračoval Lajčák.

Na posty, ktoré má popradský klub slabšie, hľadá nových hráčov. V klube tak bolo na skúške viacero hráčov, ktorí nepochádzajú z Popradu. “Áno, skúšame nových hráčov. Bartoša sme videli prvý raz. Takisto sme prvý raz videli Lukáča. Bogdan Rudiuk s nami trénuje už dlhšie. Hral s nami dobrý zápas aj v Nowom Saczi. Overujeme si, na čo majú a či nám budú môcť pomôcť. Myslím, že dnes sa hlavne Lukáč predviedol v dobrom svelte,” zhodnotil výkon posíl domáci tréner.

FK Poprad deklaruje snahu stavať káder na vlastných popradských hráčoch, no ak chce v lige mútiť vodu, musí sa posilniť aj hráčmi, ktorí korene pod Tatrami nemajú. “Súťaž nám nemilosrdne ukázala, že si nevystačíme s vlastnými hráčmi. Na posty, kde sme mali slabinu, alebo teraz, keď nám odišiel Kubo, najlepší strelec, musíme doplniť kvalitných hráčov. Ak chceme ašpirovať na šestku, tak sa to inak nedá. Ak by stačilo len hrať v lige, tak by sme si vystačili len so svojimi hráčmi. Ale na tých dvoch –troch postoch potrebujeme doplniť, tak trpezlivo hľadáme,” dodal na záver Vladimír Lajčák.

FK Poprad : MFK Zemplín Michalovce 2:1
Góly Popradu: 2' Bogdan Rudiuk a 12' René Durkot
Zápas sledovalo okolo 400 divákov.

FK Poprad 2:1 MFK Zemplín Michalovce
13
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM