Lucia Lauková Rôzne

Pripravte sa na poriadny teplotný šok: Cez víkend klesne teplota aj o 15 °C

Zmena počasia príde už v sobotu. Rozprší sa a Slovensko sa zobudí do chladnejšieho rána.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na poriadny teplotný šok: Cez víkend klesne teplota aj o 15 °C
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Piatok 21. septembra bude posledný teplotne mimoriadne nadpriemerný deň. Teploty nebudú mať ďaleko od 30 °C, no už v sobotu zažijeme poriadny teplotný šok. Upozorňuje portál imeteo.sk.

„Cez Európu začína postupovať výrazný studený front, pred ktorým aj nad naše územie vrcholí prílev teplého vzduchu. Súčasne začína za studeným frontom prúdiť veľmi studený vzduch,“ vysvetľuje portál.

Piatkové teploty na našom území vystúpia na 23 až 29 °C, pričom na celom území bude krásne slnečno. „Už zajtra (v sobotu) však príde výrazná zmena. V noci začne pršať a už ráno sa budeme nachádzať v chladnejšom vzduchu,“ uvádza imeteo.sk.

„Zajtrajšie maximálne teploty vystúpia už len na +14 až +19 °C a na severe bude ešte chladnejšie od +12 do +15 °C,“ píše portál.

Ako dodáva portál, v porovnaní s tým, že aktuálne teploty sú aj o 10 °C nadpriemerné, tak nás čaká poriadny teplotný výkyv z teplotného nadpriemeru do teplotného podpriemeru.

A lepšie to nebude ani od budúceho týždňa. „Teploty by v budúcom týždni mali byť ešte nižšie ako počas víkendu,“ konštatuje portál.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM