JAB Rôzne

Pripravuje sa hra, aká tu ešte nebola: V akcii primátor aj šéf gymnázia, fotky zo skúšky!

Na Spiši už onedlho budete môcť byť svedkami naozaj nevšednej divadelnej hry. Veď na doskách, ktoré znamenajú svet, sa predstaví napríklad aj riaditeľ gymnázia či dokonca primátor. Prinášame vám prvé fotky priamo zo skúšky.

Ilustračný obrázok k článku Pripravuje sa hra, aká tu ešte nebola: V akcii primátor aj šéf gymnázia, fotky zo skúšky!
Zdroj: Dnes24.sk

Takúto nevšednú divadelnú hru v týchto dňoch pripravujú v Spišskej Novej Vsi. Prípravy osláv 150. výročia tamojšieho Gymnázia na Školskej – ktoré je najstarším gymnáziom na celom východnom Slovensku – vrcholia a súčasťou slávností je aj inscenácia so vskutku zaujímavým obsadením. Veď na doskách, ktoré znamenajú svet, môžete vidieť hneď niekoľko generácii absolventov tejto školy, jej riaditeľa či dokonca primátora Spišskej Novej Vsi.

Premiéru tejto divadelnej hry s názvom Novoveskí študenti odohrajú už 11.marca. Zahrá si v nej skoro 40 účinkujúcich a na divadelných doskách sa stretlo viacero generácií absolventov gymnázia.

„Okrem súčasných študentov gymnázia si v nej zahrajú aj naši bývalí absolventi, ktorí hrali podobnú divadelnú hru aj pred 50-timi rokmi. Okrem nich si tam zahrajú aj herci z divadelného súboru Hviezdoslav či primátor mesta Ján Volný. Réžie sa ujal herec Spišského divadla a bývalý absolvent gymnázia Miky Macala,“ ozrejmil riaditeľ gymnázia Jozef Kačenga.

Keďže jednu z vedľajších postáv si zahrá aj samotný riaditeľ gymnázia, zaujímalo nás či s herectvom mal aj predtým nejaké skúsenosti, aj to, ako mu išlo učenie textov. „Celý náš život je jedno veľké divadlo, ale v originál v divadelnej hre to bude moja premiéra. Mám jednu z vedľajších úloh, čo som rád, lebo pri množstve iných povinností, by som to nestíhal. Texty som sa učil za pochodu na skúškach,“ zasmial sa Kačenga.

Okrem premiéry však budú podľa slov riaditeľa gymnázia nasledovať 12. marca aj dve reprízy tejto hry. Jedna o 16.00 hod pre pozvaných hostí a druhá v ten istý deň o 19.00 pre všetkých, ktorí o túto inscenáciu prejavia záujem.

Takto to vyzerá na skúške novej divadelnej hry
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM