Martin Sýkora Krimi

Pristihnutý pri krádeži dreva skončil v cele: Ako by ste to riešili vy?

Krádeže dreva ľuďmi z marginalizovaných skupín sú pod Tatrami na dennom poriadku. Polícia v zmysle zákona koná ako vie, o funkčnom legislatívnom systéme sa však hovorí ťažko.

Ilustračný obrázok k článku Pristihnutý pri krádeži dreva skončil v cele: Ako by ste to riešili vy?
Zdroj: TASR

Policajti z Obvodného oddelenia PZ v Ždiari obvinili 23-ročného muža z obce Rakúsy z prečinu krádeže. Obvineného muža pristihla počas uplynulého víkendu policajná hliadka pri krádeži dreva v lese pri Tatranskej Lomnici.

„Počas sobotného dopoludnia prišiel obvinený do lesného porastu v katastrálnom území Tatranskej Lomnice a z parcely, ktorá patrí do lesného pôdneho fondu, si neoprávnene bez súhlasu, či povolenia na hotovenie dreva za pomoci sekery v lese zo skôr narúbanej kopy dreva prisvojil 39 ks drevenej guľatiny smreka obyčajného o priemeroch od 5 cm do 12 cm a o dĺžke 208 cm v úmysle použiť drevo pre vlastnú potrebu ako palivové drevo v domácnosti,“ informoval hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik.

Pri tejto činnosti ho pristihli policajti zo Ždiaru. Muž bol obvinený a umiestnený do cely policajného zaistenia. Ale čo s ním bude ďalej? Súčasná legislatíva pozná aj takéto prípady, vzhľadom na neustále sa opakujúce prípady systém ťažko nazvať systémovým. Polícia chytí zlodeja a pripraví podklady pre ďalšie konanie. Krádeže dreva končia väčšinou finančnou pokutou, ktorá je však symbolickou, keďže sa vo väčšine prípadov jedná o ľudí zo sociálne slabého prostredia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM