Tlačové správy

Programu Erasmus+ sa v „starom gympli“ darí

Gymnázium na Kukučínovej ulici v Poprade pokračuje aj v tomto školskom roku v realizácii projektov programu Erasmus+. Je to celoeurópsky program na podporu vzdelávania, odbornej prípravy, mládeže a športu.

Ilustračný obrázok k článku Programu Erasmus+ sa v „starom gympli“ darí
Zdroj: Gymnázium Kukučínova Poprad

Nie je to však len o študentoch, ale aj o učiteľoch. Tí dostávajú možnosť navštíviť rôzne vzdelávacie inštitúcie v krajinách celej Európskej únie. Počas svojich niekoľkodenných stáží majú príležitosť vidieť, ako sa vyučuje v vo vyspelých štátoch EÚ, zoznamujú sa s metódami pre nás veľmi netradičnými, získavajú nové impulzy, z ktorých tie najlepšie potom aplikujú aj doma.

     Doterajšie skúsenosti starogympláckych učiteľov z predchádzajúcich pobytov v Taliansku, Španielsku, Dánsku i ďalších krajinách sú veľmi pozitívne.

Aj v týchto dňoch je v rámci projektu Vzdelanie – kľúč k našej budúcnosti  na takejto hospitácii v Španielsku učiteľka angličtiny. Projekt je financovaný v rámci Kľúčovej akcie 1, ktorej hlavným cieľom je podpora mobility jednotlivcov. Cieľovou snahou  tohto projektu je inovovať a zvyšovať kvalitu výučby v škole, ale aj zlepšiť interkultúrne povedomie. Nepochybne to zvyšuje aj príťažlivosť a medzinárodný rozmer a kredit popradského Gymnázia na Kukučínovej ulici.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Gymnázium Kukučínova Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM