Marián Handzuš Rôzne

Protest Gorila III sme na Poprad24 sledovali online

Verejné protesty proti politikom vystupujúcim v spise "GORILA" pokračujú v mestách po celom Slovensku, výnimkou nie je ani Poprad. Po minulotýždňovej hojnej účasti organizátori nezaháľali a protest zorganizovali v rovnakom čase i mieste od

Hojná minulotýždňová účasť sa nezopakovala, protestujúcich ľudí sa v Poprade zišlo do 800. Celý priebeh sa opäť zaobišiel bez násilností, či vulgarizmov, pokles účastníkov bol citeľný a možno povedať, že atmosféru prostestu sa podarilo navodiť iba čiastočne. Snahy organizátorov určite neochabnú, chystajú sa ďalšie protesty a ďalšie kroky proti „gorilám“.

17:03 Pred pochodom cez námestie sa z miesta organizovania protestu ozýva slovenská hymna.

17:00 Organizovaný protest medzi kostolmi končí opäť moderujúca slečna Majdeková. Opakuje výzvy smerované na odhodlanie meniť veci, vydržať v začatej veci a nevzdať sa požadovaných zmien.

16:57 Pán Ondrej bude posledným, kto sa spoza mikrofónu prihovorí. V mene protestujúcich vyzýva čestných ľudí v politike k dôležitým zmenám hlavne cestou úpravy referenda.

16:55 Svojou troškou prejavili solidaritu aj českí bratia, ktorých podporný list prečítala moderujúca organizátorka.

16:50 Pán Peter ľudí vyzval k podpísaniu petície za zmenu volebného zákona, „aby sme si mohli voliť človeka, korého chceme.“

**16:43 **Podstatne rozhorčenejší pán z pódia dosiahol výraznejšie odozvy, tých pár transparentov, ktoré tu sú, bolo vidno hlavne pri osočovaní tých, ktorí tvrdili, že niečo zmenia.

**16:40 **Napriek výzvam usporiadateľov ohľadom maximálnych piatich minút pani Eva odišla od mikrofónu až teraz, ľudí vyzvala na vieru v príchod dobra, no každý musí začať od seba. Pre ľudí, ktorí v politike nakradli peniaze navrhla trest prácou (okrem Božieho trestu).

16:27 „V jednote je sila!“, zaznieva spomedzi ľudí, aj keď nie úplne z vlastnej iniciatívy. Pozvanie do Popradu prijala pani Eva z Banskej Bystrice, dnešný protest je naozaj viac o rečnení, ľudia stojaci pod pódiom budú hodný čas nútení počúvať zážitky tejto pani – z mladosti.

16:24 Z pódia, aj z davu zaznieva, že „gorily“ nie sú len v najvyššom parlamente, ale aj v našich obciach a mestách. Našou prioritou má byť naša voľba, pretože ak sa volieb nezúčastníme, ťažko situáciu zmeníme.

16:22 Hojná účasť z minulého týždňa sa určite nebude opakovať, pokrik „gorily za mreže!“ však má svoju silu.

16:17 Po vysvetlení každej z požiadaviek osobitne vystúpi mladý občan, ktorý sa venuje špeciálne dvom požiadavkám, zmenám v podmienkach na referendum (zrušenie podmienky „50%“, aby nerozhodovala pasivita) a vo volebnom systéme (nové rozelenie do „volebných regiónov“).

16:11 Zaznievajú požiadavky protestujúcich, oproti minulému týždňu sa každému bodu venuje viac pozornosti, ľuďom sú jednotlivé body vysvetľované.

16:09 Slovné výmeny názorov medzi ľuďmi sú skôr v humornom duchu, napriek tomu sú účastníci znovu upozornení na potrebu pokojného priebehu. Dnešný protest sa má niesť v náučnom duchu.

16:07 Všetkým prítomným sa organizátori znovu prihovárajú v duchu nenásilného protestu. Od minulého týždňa sa dali podľa jej slov do pohybu.

16:04 Dnešného protestu sa nemohol zúčastniť minulotýždňový „moderátor“ Zbyňo Džadoň, za všetkých organizátorov nás spoza mikrofónu z pódia zdraví Juliana Majdeková.

16:00 Oproti minulému týždňu je začiatočná účasť rapídne nižšia, ľudia sa však stále trúsia, uvidíme, koľko Popradčanov sa dnes medzi kostolmi na námestí zíde.

[youtube=440,253]h­ttp://youtu.be/QQ7As­gdtNaE[/youtu­be]

Foto: Mediaportal Video: Poprad24

protest gorila 3
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM