Martin Sýkora Samospráva

Prvá časť rekonštrukcie zimného štadióna v Kežmarku je ukončená!

Ruina zimného štadióna sa postupne mení na moderné športovisko. Stavebné práce začali 4. septembra minulého roka. Prvá etapa prestavby je už viac ako z polovice ukončená.

Ilustračný obrázok k článku Prvá časť rekonštrukcie zimného štadióna v Kežmarku je ukončená!
Foto: Zuzana Šlosárová / Zdroj: Mesto Kežmarok

Mesto Kežmarok získalo na rekonštrukciu príspevok od vlády vo výške jedného milióna eur. Ďalších 2,5 miliónov zafinancovalo z vlastného rozpočtu. Za 3,5 miliónový balík sa spojazdní ľadová plocha.

Práce zatiaľ podľa plánu

„Do týchto dní boli ukončené búracie práce nepotrebných častí pôvodnej stavby, bola zosilnená nosná konštrukcia haly, hotová je hrubá stavba technicko-hospodárskeho zázemia štadióna. Štadión je opláštený, podlahy sú zateplené, ukončené sú rozvody zdravotechniky a kúrenia. V sociálnych miestnostiach a šatniach pre verejnosť je pripravená vzduchotechnika, aj hlavné trasy elektrorozvodov v celej hale. Finalizovaná je hlasová signalizácia požiaru a poplachový systém narušenia. Plynová kotolňa je úplne nová,“ informovala komunikačná manažérka kežmarskej radnice Zuzana Šlosárová.

Zimný štadión Kežmarok 02/2018
7
Galéria
Foto: Zuzana Šlosárová / Zdroj: Mesto Kežmarok

Pred prázdninami hotovo

V marci sa začne s prípravou inštalácie ľadovej plochy. V štadióne sa bude montovať ozvučenie, osvetlenie, odvlhčovanie ľadovej plochy. Ešte počas prvej etapy rekonštrukcie bude nainštalované vetranie, teplovzdušné kúrenie a chladenie haly. Dokončí sa plynová prípojka, rôzne nátery, maľby, obklady a ďalšie drobné práce.

„Ľadová plocha bude prístupná pre verejnosť a pre konanie športových zápasov menšieho rozmeru. Z bývalého zimného štadióna by v druhej etape mala vzniknúť multifunkčná hala, v ktorej by sa organizovali koncerty, prípadne ďalšie športy. To si však bude vyžadovať ďalšie financie,“ uviedla Šlosárová.

V Kežmarku je otvorená trieda hokejovej prípravky, ktorá zatiaľ trénuje v Levoči. „Ambíciou je nateraz sprevádzkovať zimný štadión a vrátiť ho po rokoch športovcom a verejnosti k užívaniu,“ povedal primátor Ján Ferenčák. Neskôr bude mesto hľadať ďalšie zdroje na dofinacovanie multifunkčnej haly. Ukončenie stavby je podľa zmluvy so staviteľom Milanko, s. r. o., dohodnuté na 21. júna tohto roku. „Čo sa týka termínovaných viazaností, sme v norme. Práce ukončíme v stanovenom termíne a podľa zmluvy, ktorá bola na začiatku podpísaná,“ uzavrel konateľ firmy Milan Tkáč.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM