Martin Sýkora Kultúra

Prvá dáma Tatier ožila: Hotel Lomnica je opäť magnetom pre turistov

Veľkolepý koncert si v Tatranskej Lomnici nenechalo ujsť vyše tisíc návštevníkov. Historická budova sa opäť stáva jednou z dominánt tatranského mesta.

Ilustračný obrázok k článku Prvá dáma Tatier ožila: Hotel Lomnica je opäť magnetom pre turistov
Zdroj: Dnes24.sk

Na terase Hotela Lomnica v Tatranskej Lomnici sa uskutočnil jedinečný koncert s názvom Symphony Night. V podaní 35-členného symfonického orchestra z Košíc, Filipa Tůmu a Heleny Szabóovej zazneli priamo pod holým nebom a s výhľadom na Lomnický štít známe operné árie, ale aj svetové skladby či filmové piesne.

„Koncert bude jedinečný, aké Vysoké Tatry ešte nezažili. Terasa Hotela Lomnica sa premení na operu pod modrou oblohou a výhľadom na Lomnický štít. Týmto koncertom chceme ukázať, že kultúrny život, ktorý v Tatranskej Lomnici v minulosti bol, sa postupe vracia," povedala pred koncertom Lenka Maťašovská, marketing & PR manažérka hotela.

Budova hotela z roku 1893 prinesie po rekonštrukcii noblesu, ktorá tu bola a na ktorú doteraz pamätníci spomínajú. Otvorenie hotela pre verejnosť je naplánované na december tohto roku.

„Aj keď nás počasie skúšalo, v sobotu sme dokončili námestie pred hotelom, vykonali sme terénne úpravy a pribudol nový trávnik,“ informovala Maťašovská. Nielen nové prostredie ale aj samotný koncert si v nedeľu prišlo do Tatranskej Lomnice vychutnať 1300 ľudí. Organizátori nečakali až taký veľký záujem a sú vďační, že návštevníkov neodradilo ani počasie. „Tie kvapky, čo padli, boli kvapky šťastia, že Lomnica opäť ožíva. Orchester, ako aj sólisti boli dojatí,“ dodala hotelová PR manažérka s tým, že pri poslednej piesni Besame mucho v podaní Filipa Tůmu, keď sa rozsvietila historická budova, nejednému nabehli zimomriavky.

Od nedele budova svieti denne. Na výzdobu bolo použitých 400 slnečníc. Hotel Lomnica je tzv. prvou dámou Tatier. Stále je ešte stavbou, kde sa intenzívne pracuje, dôležité však je, že terasa a námestie pred hotelom ožilo.

PREČÍTAJTE SI AJ: Dominanta Tatranskej Lomnice rastie do krásy: Z obludy kráska

Hotel Lomnica koncert Filip Tůma 2016
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM