Monika Vengrínová Rôzne

Prvá tatranská múzejná noc: 3D exponáty, záchrana v horách i hry pre deti

Noc múzeí a galérií, ktorá sa koná každoročne vo viacerých múzeách a galériách na Slovenku, si našla svojich fanúšikov. Po prvý raz sa uskutoční aj v Tatranskej Lomnici. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Prvá tatranská múzejná noc: 3D exponáty, záchrana v horách i hry pre deti
Zdroj: Dnes24.sk

16.mája sa opäť po roku na celom Slovensku otvoria brány múzeí a galérií. Nebude tomu inak ani v Múzeu TANAP-u Štátnych lesov TANAP-u v Tatranskej Lomnici, kde sa uskutoční prvý ročník tohto podujatia.

Zaujímavý program nielen pre milovníkov tatranskej flóry a fauny je pripravený od 15.00 do 22.00 hodiny. „Návštevníci budú mať možnosť spoznať prácu preparátora tatranských živočíchov, vidieť spôsob sušenia vzácnych druhov tatranskej flóry, mikroskopom nahliadnuť do života parazitov a prostredníctvom filmov Zdena Vlacha preliezť Tatrami,“ predstavila program Lenka Burdová zo Štátnych lesov TANAP-u.

Okrem toho sú pripravené ukážky tvorby 3D exponátov rastlín, minerálov, škodcov lesov i záchrany v horách. Chýbať nebudú ani hry pre deti a okrem filmára Zdena Vlacha prídu i parazitologičky z PaÚ SAV. Vstup je bezplatný.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM