Peter Handzuš Futbal

Prvá výhra Tatrana Prešov v NTC: Plný bodový zisk po šiestich mesiacoch

Futbalisti Tatrana Prešov zvíťazili v piatok v 26. kole Fortuna ligy 2016/2017 v NTC Poprad nad Senicou 1:0.

Ilustračný obrázok k článku Prvá výhra Tatrana Prešov v NTC: Plný bodový zisk po šiestich mesiacoch
Foto: Peter Handzuš

Seničania sa v Poprade snažili o jubilejné sté víťazstvo v najvyššej slovenskej súťaži a nasmerovať ich k nemu mohol Kováč už v 20. sekunde. V prvej akcii zápasu sa dostal až pred brankára Taliana, no vo veľkej príležitosti nechal vyniknúť prešovského kapitána. Mužstvá sa rozbiehali pomalšie, no s pribúdajúcimi minútami stúpal aj počet zaujímavých situácií. V 18. minúte si streleckú pozíciu v pokutovom území vypracoval Seničan Brigant, ale tvrdou strelou pravačkou namieril iba do pripraveného Taliana. Ten zasahoval aj o pár sekúnd neskôr po pokuse Bališa z približne 30. metrov. Prešovčania sa dostali k slovu až v závere prvého polčasu. V 40. minúte sa k zakončeniu z hranice šestnástky dostal Prešovčan Katona, ale nie príliš prudkú strelu nasmeroval iba do brankára Šullu. V 45. minúte hostia prepadli po rohovom kope a do protiútoku sa dostali Prešovčania. V ňom si vytvoril streleckú pozíciu z hranice šestnástky Kubus, ale ani jeho pokus brankára Senice neprekvapil.

Ofenzívne akcie Seničanov boli aj v druhom dejstve nebezpečnejšie. Za obranu Tatrana sa v 63. minúte dostal striedajúci Turyna, ale ani on v dobrej pozícii Taliana neprekonal. Za nevyužité šance hostia pykali v 80. minúte. Nie príliš atraktívne dianie na ihrisku osviežila akcia Katonu, ktorému hostia venovali priveľkú pozornosť, lopta sa dostala k voľnému Kubusovi, ktorý zblízka poľahky prekonal Šullu – 1:0. Hostia následne pridali v aktivite, ale nezaostával ani prešovský tím, ktorý si umnou hrou v defenzíve udržal tesné víťazstvo.

Tatran Prešov - FK Senica 1:0
37
Galéria
Foto: Peter Handzuš

1. FC Tatran Prešov – FK Senica 1:0 (0:0)
Gól: 80. Kubus. Rozhodoval: Dohál, ŽK: Keresteš, Petko – Šušolík, Kosorín, 153 divákov.
Zostavy a striedania:
1. FC Tatran Prešov: Talian – Dzurík, Kačala, Katona (88. Haladej), Keresteš – Kubus, D. Leško (64. Rolinc), P. Leško, Micherda – Petko, Trebuňák (75. Dupkala)
FK Senica: Šulla – Bališ, Blažek, Brigant (82. Kosorín), Kotula – Kováč (58. Turyna), Kratochvíl, Pillár, Ranko – Šušolík, O. Šašinka

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM