Martin Sýkora Samospráva

Prvé zasadanie, prvá zmena rozpočtu: Financie pôjdu najmä do školstva

Koncom roku 2016 poslanci schválili rozpočet. Na jeho prvú zmenu sme čakali na prvé zasadanie MsZ v roku 2017 - poslanci ju schválili na štvrtkovom (23.2.) zasadnutí v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Prvé zasadanie, prvá zmena rozpočtu: Financie pôjdu najmä do školstva
Foto: Peter Handzuš

Najviac si pomôže školstvo

Bežné príjmy mesta budú vyššie o 82 030 eur, ktoré samospráva použije na Materskú školu na Okružnej ulici ako dotáciu na financovanie prevádzky a miezd. Kapitálové príjmy budú zvýšené o 524 000 eur z dôvodu predaja pozemkov. Táto suma bude takmer celá použitá na školstvo. Zvýšením rozpočtu kapitálových príjmov sa financie použijú na viaceré kapitálové výdavky. Na nákup podlahového čistiaceho stroja poslanci odsúhlasili 4000 eur, do školstva pôjde 520 000 eur.

„Plánované finančné prostriedky vo výške 220 000 eur majú byť použité na rekonštrukciu strechy nad telocvičňou Základnej školy s materskou školou (ZŠ s MŠ) na Dostojevského ulici, 250 000 eur samospráva pridelí na vybudovanie telocvične nad pavilónom bloku C na ZŠ a MŠ na Francisciho ulici a na rekonštrukciu povrchu tartanovej dráhy na multifunkčnom ihrisku na ZŠ s MŠ na Jarnej ulici pôjde 50 000 eur,“ uviedol vedúci ekonomického úseku Mestského úradu v Poprade Marián Matta.

Foto: Peter Handzuš

Poslanci schvaľovali ďalšie drobné projekty

O 167 700 eur sa znížia kapitálové výdavky pre Správu nehnuteľností majetku z dôvodu dočasného pozastavenia výkupu pozemkov pre rozšírenie cintorína v mestských častiach Veľká a Matejovce. „Vo verejnom obstarávaní bola na rekonštrukciu miestnej komunikácie a chodníka na Velickej ceste v mestskej časti Spišská Sobota vysúťažená nižšia suma, čím sa ušetrilo 115 300 eur. Rovnako to bolo aj v prípade súťaže na rekonštrukciu miestnej komunikácie a chodníkov na ulici Staré ihrisko, vznikla úspora 24 000 eur,“ povedal Matta.

Na jednoduché pozemkové úpravy mesto vyčlenilo 21 000 eur, na prevádzku a údržbu budov 162 700 eur. Na vypracovanie projektovej dokumentácie rekonštrukcie telocvične na Francisciho ulici pôjde 24 000 eur, na rekonštrukciu Denného centra na ulici Ludvíka Svobodu bude použitá čiastka 65 000 eur. Na vypracovanie projektovej dokumentácie na rekonštrukciu mosta na Francisciho ulici je určených 2800 eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM