Peter Handzuš Hokej

Prvý domáci víkend juniorke nevyšiel: Trenčínu zobrala bod a so Žilinou prehrala

Z popradskej juniorky odišli v tomto ročníku Extraligy juniorov štyria hráči do tímu reprezentácie do 18 rokov. Trénerom sa tak v príprave rozpadol koncept a káder museli doplniť mladšími hráčmi z dorastu.

Ilustračný obrázok k článku Prvý domáci víkend juniorke nevyšiel: Trenčínu zobrala bod a so Žilinou prehrala
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Zápas proti Trenčínu, minuloročnému majstrovi, začali podľa trénera Jána Šimka jeho zverenci s prílišným rešpektom. „Mali sme taký ustráchanejší úvod, ale v druhej tretine sme sa dostali do zápasu aj pohybom, aj hlavami,“ povedal tréner domácich Ján Šimko.

Zápas dotiahli popradskí juniori po bezgólovej tretej tretine do predĺženia. V ňom sa však dostali do oslabenia a aj keď celú oslabovku ustáli, tesne po návrate hráča z tresnej lavice inkasovali. „Myslím, že od druhej polovice sme už aj mali navrch a boli šance, kde sme mohli zápas rozhodnúť. Počkali sme si na šancu, ktorá prišla v tretej tretine, no nevyužili sme ju. Bohužiaľ, to nás teraz sprevádza v každom zápase, že sa chlapci nechajú zbytočne vylúčiť, či už emočne alebo neskorým prístupom k hráčovi, keď príde faul hokejkou,“ dodal tréner Šimko.

Pod Tatrami tak ostáva zo súboja z Duklou Trenčín iba jeden bod. V nedeľnom zápase HK ŠKP Poprad prehralo so Žilinou vysoko 1:6. Až päť gólov v tomto zápase padlo v presilovkách, z toho štyri do brány Popradu.

HK ŠKP Poprad – HK Dukla Trenčín 3:4 (2:3, 1:0, 0:0, 0:1)
Góly: 7' Martančík, 13' Bednarčík, 21' Mihalko – 14' Pataky, 16' Berák, 20' Puš, 64' Novák

HK ŠKP Poprad – MsHKM Žilina 1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
Góly: 53' Lindeman – 2' a 17' Cisarik, 4' Kadlečík, 30' Ondruš, 36' Váňa, 42' Miro

HK ŠKP Poprad - HK Dukla Trenčín 3:4
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM