Monika Vengrínová Kultúra

Prvý koncert Ewy Farnej v Poprade. Na jar sa fanúšikovia môžu tešiť aj na nový album

Dvakrát preložený koncert, ktorý mala česko-poľská speváčka Ewa Farna odohrať v popradskej Aréne, sa nakoniec konal v Aquacity Poprad v komornejšej atmosfére. Fanúšikovia si užili Ewine staršie piesne i novinky z nového poľského albumu, na českú verziu si musia počkať do jari.

Ilustračný obrázok k článku Prvý koncert Ewy Farnej v Poprade. Na jar sa fanúšikovia môžu tešiť aj na nový album
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Pôvodný plán, prísť na Slovensko s novým albumom, Ewe nevyšiel, napriek tomu si fanúšikovia užili koncert, ako sa patrí a vypočuli si single z nového poľského albumu, i staršie pesničky, ktoré bavia speváčku aj publikum. „Budeme hrať vypaľovačky, aby si ľudia mohli zatrsať. Nech ich to baví, nech ich to nenudí. Chceme ľudí nabiť energiou, aby odišli spokojní a nevyčerpaní. To je náš cieľ a dúfame, že ho splníme,“ premýšľala Farna pred popradským koncertom.

Problémy s českými textami

Poľský album už vyšiel speváčke približne pred mesiacom a reakcie naň sú len pozitívne. Vonku je tiež nový klip i česká verzia k druhému singlu. Aktuálne sa tak pripravuje česká verzia pre český a slovenský trh, ktorá sa pôvodne mala objaviť ešte pred Vianocami, nastali však problémy s textami.

„Musíme nájsť dobrých textárov, aby pesnička neutrpela tým, že tam budem mať nejaký text, ktorý by som si k nej nepriala, pretože, neviem ako po slovensky, ale písať po česky je strašne ťažké a pesnička je potom viac nespevná. Takže sa snažíme, aby to bolo dobré a na jar album určite vyjde. Veľmi sa naň teším, pretože presne hovorí to, čo chcem a je taký, aký som si vysnívala. Bude to môj desiaty album a pre mňa akýmsi výročím“, teší sa mladá speváčka

Život je dar a treba ho žiť

Ewa so svojou kapelou tak neustále pracuje na tom, aby sa album ľuďom páčil, aby sa predával a aby fanúšikovia chodili na koncerty, kde budú počuť nový repertoár. Pripravuje single a texty, robí propagáciu, poskytuje rozhovory. Budúci rok chystá turné, v rámci ktorého by opäť rada zavítala na Slovensko.

Pre veľkú zaneprázdnenosť speváčka odsunula školu na druhú koľaj a momentálne sa snaží dohodnúť si individuálny plán, aby štúdium práva na varšavskej univerzite nemusela zanechať úplne. „Ja si veľmi vážim, že som sa tam dostala, preto to nechcem len tak odhodiť, ale nájsť spôsob, ako to vyriešiť. Ale keď to nepôjde vyriešiť týmto spôsobom, tak to budem musieť nechať, pretože takto to už ďalej nešlo. Bola som veľmi vyčerpaná a ja určite nechcem žiť život ako myší závod, keď potrebujete všetko stíhať a vlastne zabúdate na to žiť. Našim darom je život a mali by sme z neho trochu brať, keď sme ho už dostali,“ uvažuje Ewa.

Koncert Ewy Farnej v Poprade
34
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Koncert Ewy Farnej v Poprade
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM