Monika Vengrínová Futbal

Prvý ročník Podtatranskej futsalovej ligy pozná svojho víťaza. Teraz mieri do druhej ligy

Mimoriadne úspešný prvý ročník Podtatranskej futsalovej ligy, v rámci ktorej desať tímov odohralo deväť kôl základnej časti a ďalších päť kôl nadstavby úspešne skončila veľkým finále. V ňom si zahrali i tí najlepší z najlepších v zápase All Stars. Víťazom celej ligy sa stalo mužstvo Union Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Prvý ročník Podtatranskej futsalovej ligy pozná svojho víťaza.  Teraz mieri do druhej ligy
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„S touto ligou sme veľmi spokojní. Aj napriek tomu, že to bol prvý ročník, chytili sa aj diváci. Z ich strany sme nečakali nejaký veľký záujem, pretože šport v Poprade nemá až takú divácku kulisu, ako by si zaslúžil. V tomto prípade však bol možno dôvodom aj fakt, že tu hrali tí najlepší hráči z okresu. A myslím si, že divákom sa muselo páčiť hlavne vyvrcholenie sezóny,“ uviedol jeden z organizátorov Podtatranskej futsalovej ligy Tomáš Melničuk.

Bronz vybojovala Levoča, Neo Poprad skončil štvrtý

Liga skončila poslednými dvoma zápasmi, kde sa najskôr hralo o prvé miesto. Úplne poslední si zahrali adepti na bronz. Ten sa napokon ušiel hráčom z mužstva FK Levoča. Nepopulárnu zemiakovú medailu získal vo všetkých kolách výborne hrajúci Neo Poprad, ktorý si svoj posledný zápas zahral proti Starej škole. Hráči neskrývali sklamanie.

„Je to obrovské sklamanie, pretože od začiatku sezóny sme nemysleli, že nás od tretieho miesta bude deliť tak máličko a to doslova len jeden gól. Ale taký je šport. Je skutočne nádherný a my ďakujeme súperom. Zaslúžene zvíťazili tí, ktorí mali zvíťaziť,“ zhodnotil neúspech tímu Neo Poprad jeho nehrajúci vedúci a zároveň vedúci Arény Poprad a ďalší z organizátorov ligy Miroslav Kalnaši, ktorý do ďalšieho ročníka ide s ambíciou sám sa na ihrisko postaviť.

Stará škola strieborná, absolútny víťaz Union Poprad

Pohár pre absolútneho víťaza nad hlavu dvíhali chalani z tímu Union Poprad. Ich prvenstvo neprekvapilo nikoho, skvelý futsal hrali od začiatku až do konca. Posledný zápas sezóny si zahrali proti mužstvu z Levoče, ktoré sa za svoj výkon a konečný bronz skutočne nemusí hanbiť.

„Skóre bolo vyrovnané a o výsledok sme sa naozaj báli. Súper nás prekvapil dobrou hrou, ktorú si na nás pripravil, takže to bol ťažký zápas. Sme ale veľmi radi, že sme napokon získali prvý historický titul v tejto lige a v ďalšom ročníku sa ho budeme snažiť obhájiť. Liga má určite perspektívu aj do budúcnosti, pretože má úroveň a dobrých hráčov,“ povedal po ich poslednom zápase kapitán víťazného Unionu Poprad Lukáš Alexa.

V ďalšom ročníku do druhej ligy a z nej až do extraligy

Podtatranská liga, ktorá okrem dospelých dala priestor aj najmenším a stredoškolákom, tak ukončila prvý ročník s veľkým úspechom. Už teraz však jej organizátori začínajú premýšľať nad ďalším ročníkom, v rámci ktorého by sa chceli prihlásiť do druhej najvyššej futsalovej súťaže. A potom z druhej ligy sa zhruba do dvoch rokov prepracovať až do extraligy. „Pracujeme na tom, ale okrem hráčov potrebujeme aj finančnú podporu, preto na to musíme ísť systematicky,“ dodal Melničuk.

Finále Podtatranskej futsalovej ligy
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Finále Podtatranskej futsalovej ligy
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM