Martin Sýkora Iné športy

Prvý ročník Tatra Cross Run sa podaril: Bežci zdolávali prekážky

Sparťanské behy majú rôzne obmeny a viacero z nich sa koná aj na Slovensku. Pod Tatrami takýto beh chýbal, kým sa neuskutočnil Tatra Cross Run 2016.

Ilustračný obrázok k článku Prvý ročník Tatra Cross Run sa podaril: Bežci zdolávali prekážky
Zdroj: Sport Club R.M.

Podtatranská premiéra

Prvý ročník prekážkového behu sa odohral v scenérii Vysokých Tatier. Posledný októbrový víkend priniesol počasie pre túto oblasť typické, našťastie bez dažďa. Bolo síce veterno, ale slnečno. Pretekári si tak užili jeseň, aká v podhorí býva. Na kochanie sa tatranskou scenériou však nebol vždy čas.

„Rozhodli sme sa, že pripravíme 8-kilometrovú bežeckú trať, na ktorej sme umiestnili 20 prekážok,“ vysvetlil jeden z organizátorom behu Roman Mihočka, ktorý prezradil, že okrem samotných prekážok bol súčasťou behu aj tzv. memory test, od vedomostného organizátori tentoraz upustili. „Využili sme prostredie chatovej oblasti Lieskovec v Tatranskej Štrbe. Trať mala prírodný profil a krásne prostredie pod tatranskými končiarmi dalo behu punc špeciality,“ pokračoval organizátor crossu.

Tatra Cross Run 2016 Tatranská Štrba
27
Galéria
Zdroj: Sport Club R.M.

Kvalitná štartovka, zaujímavé prekážky

Na štart sa postavili desiatky bežcov a bežkýň, v štartovom poli sa našli pretekári z celého Slovenska. Prišli aj stabilní účastníci nielen slovenských sparťanských behov, bežala slovenská špička, ktorá sa zúčastňuje aj svetových podujatí. Všetci sa popasovali s prekážkami, pri tvorbe ktorých organizátorov určite nechýbala fantázia.

„Pretekárom sme chceli pripomenúť aj ich detské časy. Preto sme pre nich pripravili aj skákanie vo vreci,“ potvrdil kreatívnu prácu organizátorov Mihočka. Bežci si „pochvaľovali“ aj rúčkovanie na hasičskej hadici. „Prvý ročník bol poučný aj pre nás – organizátorov. V budúcnosti by sme chceli prekážky meniť tak, aby bol tatranský cross ešte atraktívnejší,“ dodal spoluorganizátor Matúš Hámor. Partnerom podujatia bol Penzión Medvedica.

Z konečného víťazstva sa v cieli tešil Michal Rajniak, ktorý trať aj s prekážkami zvládol za 38 minút a 50 sekúnd. Najrýchlejšou ženou sa stala Katarína Halajová časom 51 minút a 27 sekúnd. Kompletné výsledky nájdete TU:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM