Peter Handzuš Krimi Krimi

Prvý sneh na cestách? Vodiči s letnými pneumatikami a nehody...

Silné sneženie na Spiši spôsobilo dnes v doobedňajších hodinách viacero dopravných nehôd. Ako vždy, aj dnes sneh vodičov prekvapil. Mnohí z nich ešte nemajú na autách zimné pneumatiky :-(

Ilustračný obrázok k článku Prvý sneh na cestách? Vodiči s letnými pneumatikami a nehody...
Zdroj: Dnes24.sk

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove potvrdil, že pri benzínovom čerpadle Slovnaft v Levoči sa zrazilo osobné auto s nákladným. Na mieste sa zranil jeden človek, cesta bola na nejaký čas aj uzavretá.

Okrem toho sa stala dopravná nehoda aj na diaľnici D1 pri odbočke na obec Važec a hasiči tiež zasahovali v okresoch Stará Ľubovňa a Kežmarok. Príslušníci HaZZ na mieste ešte stále zasahujú, takže bližšie informácie nie sú k dispozícii.

Problémy na cestách majú vodiči aj v okrese Spišská Nová Ves. „Osem áut skončilo mimo vozovky pred obcou Arnutovce, štyri z nich sme vyťahovali my, ostatní vodiči si pravdepodobne pomohli sami,“ informoval operačný dôstojník KR HaZZ v Košiciach Peter Nízky. Nikto neutrpel zranenie, výjazd bol nahlásený krátko po 11.00 h.

Okrem toho sa v spišskonovoveskej mestskej časti Ferčekovce čelne zarazili dve osobné autá. „Na mieste sa zranili dvaja ľudia, nehoda bola nahlásená o 10.45 h,“ doplnil Nízky.

Polícia upozorňuje a vyzýva vodičov, aby z dôvodu zhoršenia poveternostných podmienok v Prešovskom kraji zvýšili na cestách opatrnosť a znížili a prispôsobili rýchlosť jazdy.

„S rôznou intenzitou sneží v podstate v celom Prešovskom kraji, čo komplikuje dopravu a vznikajú dopravné nehody a škodové udalosti, ktoré následne majú za následok kolóny a obchádzky. Najhoršia situácia je v okresoch Poprad a Kežmarok,“ upozornil krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik.

Foto: TATRY-SOS

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM