Monika Vengrínová Správy

Prvý víkend lyžovačky majú Vysoké Tatry za sebou. Svah na Štrbskom Plese si vyskúšali aj slovenskí tenisti

Pravou tatranskou lyžovačkou otvorili sezónu lyžiari z celého Slovenska už cez víkend. Užiť si prvý sneh tejto zimy prišli aj tenisové osobnosti. V Tatranskej Lomnici odohrali exhibičný tenisový zápas a na svahu Interski na Štrbskom Plese oprášili po pol ročnej prestávke svoje lyže.

Ilustračný obrázok k článku Prvý víkend lyžovačky majú Vysoké Tatry za sebou. Svah na Štrbskom Plese si vyskúšali aj slovenskí tenisti
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Novinkou sú štyri kilometre zjazdoviek a pätnásť miestna lanovka

Štyridsať centimetrov snehu, krásne spracovaný svah, trojmiestna lanovka. Takto privítali prvých lyžiarov na Štrbskom Plese. V najbližších dňoch pribudnú ďalšie trate a to ako na Štrbskom Plese, tak i v Tatranskej Lomnici.

„Vo Vysokých Tatrách máme dvadsaťštyri kilometrov zjazdoviek a pevne veríme, že čoskoro budú všetky v prevádzke. Lyžiari majú k dispozícii dvadsať lanoviek, kde prevažne ide o lanové dráhy, čiže u nás sa vozí luxusne a pohodlne. Veríme, že tento rok bude návštevníkov ešte viac, ako v minulom roku, všetci budú spokojní a z dovolenky pôjdu usmiati a plní zážitkov,“ hovorí Juraj Chovaňák, marketingový riaditeľ TMR pre kampane a Vysoké Tatry.

Novinkou tejto zimy sú štyri kilometre nových zjazdoviek so zasnežovaním a pätnásť miestna lanovka v Tatranskej Lomnici. So skipasom si tak návštevníci Tatier majú možnosť užiť svahy v obidvoch strediskách, či už na Štrbskom Plese alebo v Tatranskej Lomnici vrátane tejto novej pohodlnej lanovky.

Na svahu sa stretlo trinásť tenistov

Už v sobotu tak na Štrbskom Plese lyžovalo približne štyristo lyžiarov, medzi ktorými nechýbali slovenské tenisové osobnosti, či už aktívne alebo po skončení svojej kariéry ako tréneri. Stretli sa tu také mená ako Miloš Mečíř, mladší i starší, Marián Vajda, dnes tréner svetovej jednotky Novaka Djokoviča, … či mladá tenistka Jana Čepelová. Tradícia otvárania zimnej sezóny tenistami začala zhruba pred štyrmi rokmi po vzore exhibícii v dolomitoch ešte v časoch Česko-slovenska.

„Tento rok je nás tu trinásť. Vždy sa radi stretneme a otvoríme sezónu. Je to hlavne o zábave a pre nás starších po roku práce s trénovaním aj trochu oddych. Tešíme sa na neformálne debaty. Mladí sa tu začnú rozbiehať, spravia si kondičnú prípravu a ich potom bolia nohy a nás starších hlava,“ smeje sa organizátor stretnutia Branislav Stankovič.

Prechodné obdobie, kedy majú tenisovú prestávku tenisti i tréneri, tak využívajú aj na aktívny oddych, zábavu a prípravu na novú sezónu v krásnom prostredí Vysokých Tatier. Spojenie príjemného s užitočným teda v tomto prípade platí doslova.

„Ja som odmalička mal rád lyžovanie, bavili ma všetky športy. Chodievali sme občas aj sem do Tatier, no a potom už ako tenista som tu mával sústredenia. Takže rád spomínam na tie časy, keď sme popri kondičných zaberačkách lyžovali a hrali futbal v snehu. Bolo to veľmi príjemné. Teraz sa mi už ale tenis nehrá veľmi dobre, lebo telo už nechce veľmi poslúchať, predsa len, sú to roky a už nie je také ohybné a pružné, ako bývalo kedysi. Každopádne, včerajšia tenisová exhibícia ale bola zábavná a o to išlo. Na svahu teraz stojím po pol roku, pár krát som sa spustil a je to fajn, aj keď som už pohodlný lyžiar. Dlho som spal,“ dodáva s úsmevom Miloš Mečíř.

Foto: TMR/Marek Hajkovský a Global24/Monika Vengrínová

Prvý víkend lyžovačky majú Vysoké Tatry za sebou. Svah na Štrbskom Plese si vysk
1
Galéria
Tenisová lyžovačka na Štrbskom Plese
25
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM