Monika Vengrínová Hokej

Prvý zápas play off Kamzíkom nevyšiel. S Piešťanmi prehrali o jeden gól

Play off odšartovalo aj prvým zápasom Popradu s Piešťanmi. Zápas na ľade súpera však Kamzíkom nevyšiel a v sérii hranej na štyri víťazstvá sa vedenia1:0 ujali Havrani. Šancu na vyrovnanie majú Popradčania v utorok znova v Piešťanoch.

Ilustračný obrázok k článku Prvý zápas play off Kamzíkom nevyšiel. S Piešťanmi prehrali o jeden gól
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Úvodná tretina bola z oboch strán „oťukávacia“ a na prekvapenie, aj bez vylúčenia. Prvú vážnejšiu šancu mali domáci. Látal stratil puk na útočnej modrej a dvojica Haring-Románek išla do prečíslenia, ale Masalskis dobre zakročil. Na druhej strane stratil puk Peško, Lapšanský videl dobre korčuľujúceho Stalsa, ale domácich podržal Tomek. Pred odchodom do šatní dostal od Sýkoru prihrávku Lapšanský, z hranice ľavého kruhu napriahol a jeho strela prešla Tomekovi pomedzi nohy – 0:1.

V úvode druhej často putoval na trestnú lavicu Vaic a domáci ponúknutú príležitosť využili. Z rohu klziska si s pukom prekorčuľoval na stred modrej čiary Peško, nastrelil puk na Masalskisa, ktorému ešte bránili vo výhľade Filip s Lušňákom a bolo vyrovnané. V 28. minúte už domáci viedli, keď sa za bránkou uvoľnil Haring, poslal puk pred bránku, kde ho do siete dorazil tiesnený Hamrák – 2:1. Od 33. minúty dostali Popradčania možnosť presilovky, ale Tomeka takmer neohrozili a okamžite po skončení získali ďalšiu, za príliš veľa hráčov na ľade, ale ani v tejto výhode nič nevymysleli.

V tretej časti sa nič dôležité neudialo, až do 50. minúty. Od tejto chvíle prebrali Popradčania absolútne taktovku a domácich zavreli v ich obrannom pásme. Po Sýkorovej strele bola na svojom mieste Tomekova lapačka a ten istý hráč nevyzrel na piešťanského brankára ani v 55. minúte, kedy mu skĺzol puk. Poprad tlak stupňoval, ale domáci aj so šťastím blokovali strely. K hre bez brankára však už sa hostia nedostali, pretože Piešťany dohrali záverečnú minútu v útočnom pásme.

ŠHK 37 Piešťany – HK Poprad 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Góly: 25. Peško, 28. Hamrák – 19. Lapšanský.
Rozhodovali: Müllner, Stano – Tvrdoň, Výleta,
vylúčení: 3:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0,
1558 divákov
/na zápasy 1:0/

foto: ilustračné

Piešťany - Poprad
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM