Monika Vengrínová Rôzne

Psí útulok je preplnený: 44 chlpáčov čaká na ľudí s dobrým srdcom

Po zime sa Útulok pre túlavé psy v Poprade doslova preplnil. Psíky už nie je kam umiestňovať, kapacita útulku nepostačuje a s hľadaním nových domovov pre nich je to čoraz ťažšie. Obyvatelia útulku preto potrebujú pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Psí útulok je preplnený: 44 chlpáčov čaká na ľudí s dobrým srdcom
Zdroj: Dnes24.sk

„Momentálne tu máme 44 psíkov, väčšinou sú to krížence, stredne veľké a malé psíky. V poslednej dobe sa nám menej darilo umiestňovať psov do nových domov a naopak, viac ich pribudlo. Niektoré psíky sme odchytili, iné nám zas neznámi ľudia doslova prehodili cez plot,“ vysvetľuje plný stav prevádzkovateľka útulku Stanislava Vnenčáková.

Každý človek s dobrým srdcom a priestorovými možnosťami, ktorý má záujem adoptovať si niektorého z útulkáčov, je tak viac ako vítaný. Psíka si môže prísť vybrať priamo do útulku a to počas pracovných dní od 8.30 do 10.30 a od 14.00 do 16.00. Dobrou príležitosťou stať sa majiteľom niektorého z opustených havkáčov však bude i deň otvorených dverí útulku.

„V snahe pomôcť obyvateľom i návštevníkom útulku sme na piatok 15.3.2013 pri­pravili špeciálny deň otvorených dverí. Od 10.00 do 17.30hod budú mať návštevníci dostatok času pozrieť si a prípadne aj vybrať psíka, ktorému darujú nový domov,“ uzatvára Kristína Horáková z popradskej radnice.

Foto: GRIGLAK PHOTO

Mrazy udreli v plnej sile, zima bude krutá aj pre psy v útulku
27
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM