Peter Handzuš Iné športy

Purdjaková sa stala majsterkou sveta. Titul získala po deviaty raz

Popradskej rodáčke sa na Majstovstvách sveta darilo. Slovenská reprezentantka v kulturistike Jana Purdjaková získala už v poradí deviaty titul majsterky sveta.

Ilustračný obrázok k článku Purdjaková sa stala majsterkou sveta. Titul získala po deviaty raz
Foto: Milan Jusko / Zdroj: TASR

Dve zlaté a jednu bronzovú medailu získalo Slovensko na majstrovstvách sveta IFBB vo fitness, body fitness, bikiny fitness a kulturistike žien v poľskom Bialystoku. Karina Antovská vybojovala najcennejší kov v kategórii bikiny fitness do 168 cm, Bratislavčanka sa následne stala aj absolútnou majsterkou sveta. Kulturistka Jana Purdjaková získala už v poradí deviaty titul majsterky sveta, keď suverénnym spôsobom triumfovala v kategórii do 55 kg a obhájila tak minuloročné prvenstvo.

Dominika Multáňová ukoristila v kategórii fitness do 163 cm bronzovú medailu. Denisa Lipovská skončila v kategórii bikiny fitness do 168 cm pri debute na vrcholnom podujatí piata. V kategórii bikiny fitness nad 168 cm obsadila Jana Majerníková vo finále piatu priečku, Martina Tarková bola v kategórii body fitness do 158 cm šiesta.

Reprezentačný tréner slovenských fitnesiek Ľuboš Matejička vyslovil s vystúpením svojich zvereniek v Bialystoku veľkú spokojnosť. „Do Poľska pre chorobu necestovala úradujúca majsterka Európy Magdaléna Kažimírová, výborne ju však zastúpila Karina Antovská, ktorá získala zlato aj titul asbolútnej majsterky sveta. Cenný je aj bronz Multáňovej. Kvalitná príprava priniesla svoje ovocie,“ povedal pre Matejička.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM