Martin Sýkora Samospráva

Radnica plánuje v tomto roku vykúpiť pozemky na tisícku hrobových miest

Vedenie mesta Poprad pripravuje zväčšovanie miesta pre hrobové miesta. Týkať sa bude nielen hlavného cintorína v Poprade - Veľkej, ale aj menších v mestských častiach.

Ilustračný obrázok k článku Radnica plánuje v tomto roku vykúpiť pozemky na tisícku hrobových miest
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Poprad plánuje v tomto roku vykúpiť pozemky o výmere cca 5000 metrov štvorcových na rozšírenie cintorínov v jednotlivých častiach.

„Prioritne pôjde o plochy v katastrálnom území mestskej štvrte Poprad – Veľká,“ uviedol hovorca tamojšej samosprávy Marián Galajda.

Práve tu je najväčší mestský cintorín, ďalšie sú v Spišskej Sobote, Strážach a Matejovciach. Na výkup pozemkov podľa hovorcu ešte neboli vyčlenené finančné prostriedky. Celkovo by však malo na popradských cintorínoch pribudnúť viac ako tisíc hrobových miest. Budovať ich chce radnica postupne na vykúpených parcelách a podľa plochy jednotlivých parciel, ktoré bude mať k dispozícii. Jedno hrobové miesto si pritom vyžaduje štyri metre štvorcové plochy. „V Poprade je na všetkých štyroch pohrebiskách v jednotlivých mestských častiach 18.150 obsadených hrobových miest. Ide o také, v ktorých už je niekto pochovaný, resp. si ich niekto už zakúpil,“ dodal konateľ Pohrebno-cintorínskych služieb v Poprade František Švirloch. Voľných je pritom približne 700 miest a vzhľadom na tento počet sa plochy na rozšírenie cintorínov priebežne vykupujú.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM