Rôzne Iné športy

Rallye očami motoristického fotografa. Výstavu uvidíte v OC FORUM a OC MAX

V rámci sprievodného programu 45. ročníka Rallye Tatry 2018 sa koná výstava fotografií uznávaného motoristického fotografa Daniela Hlinku z Popradu.

Ilustračný obrázok k článku Rallye očami motoristického fotografa. Výstavu uvidíte v OC FORUM a OC MAX
3
Galéria
Foto: Daniel Hlinka

Výstava na tému Rallye Tatry 2013 – 2017 je od 15. mája až do 17. júna nainštalovaná v najväčšom nákupnom centre mesta pod Tatrami. V týchto dňoch a počas konania Rallye Tatry ju môžete vidieť v Obchodnom centre Fórum, od 5. júna potom v OC MAX Poprad. Za pozretie rozhodne táto výstava stojí!

Uznávaný motoristický fotograf Daniel Hlinka Vám predstaví najúspešnejšie posádky, ktoré na najstaršie slovenského rally odštartovali v posledných piatich ročníkoch. „Výber nebol jednoduchý. Rozhodol som sa, že predstavím hlavne prejazdy súťažných áut z náročných rýchlostných skúšok, aj keď dobre viem, že rely sa neodohráva a nerozhoduje iba tam. Prvé automobilové preteky som fotil pred mnohými desaťročiami práve doma v Poprade. Každá rallye vo mne vyvoláva veľké emócie, ale aj rešpekt a obdiv. Absolvoval som neskutočné množstvo automobilových závodov na slovensku, ale aj na mnohých miestach v Európe. S veľkou radosťou sa vždy vraciam na tatranské trate, ktoré majú neopísateľnú atmosféru a čaro,“ povedal päťdesiatštyriročný fotograf.

Autor je členom prestížneho Zväzu slovenských fotografov a Slovenskom syndikátu novinárov. Na rôznych súťažiach získal mnoho ocenení a pripravil niekoľko autorských výstav na území Slovenska a Čiech. Bolo mu cťou úzko spolupracovať s pretekármi zvučných mien, ako bol trojnásobný víťaz Rallye Tatry Stanislav Chovanec, viacnásobný poľský majster Janusz Kulig, ďalej Igor Drotár, Bedřich Habermann, Miro Krupko a ďalšími.

Jeho fotografie môžete nájsť v rade publikácií, ktoré sa zameriavajú na motoristickú tématiku ako napríklad Pirelli World Rallying, Rallye roku 1, Rally bez hraníc, Pretekám, teda som, Od Škodovky po Quattro. V súčasnosti môžete jeho fotografie vidieť hlavne na stránkach českého špecializovaného motoristického časopisu Rally, motoristických novín Autožurnál a na webovej stránke ewrc.cz. Záverom Daniel Hlinka uviedol: „Ďakujem všetkým kamarátom, bez ich pomoci by táto výstava nevznikla. Osobne venujem výstavu manželke Soni a dcéram Eliške a Janke, ktoré mi pri fotení a rade nekonečných ciest mimo domova boli vždy oporou.“

Ďalší spravodajský servis v rámci 45. Rallye Tatry 2018 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk a na jej facebookovom profile.

Roman Ordelt, tlačový tajomník 45. Rallye Tatry 2018

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM