Peter Handzuš Iné športy

Rallye Tatry bude aj tento rok. Pribudol mestský okruh

Minulý rok sa po štvorročnej prestávke vrátila do regiónu pod Tatrami motoristická akcia Rallye Tatry a organizátori už pracujú na jej 40. ročníku. Ten sa uskutoční v posledný júlový víkend (26. a 27. júla) a preteky budú súčasťou Majstrovstiev Slovenska a Slovenského rallye pohára.

Ilustračný obrázok k článku Rallye Tatry bude aj tento rok. Pribudol mestský okruh
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„V Poprade a okolí tak budú mať návštevníci možnosť vidieť približne 90 najlepších posádok zo Slovenska, Čiech, Maďarska a Poľska. Pripravujeme pre jazdcov a divákov atraktívny mestský okruh v okolí mimoúrovňovej križovatky smerom do Vysokých Tatier,“ priblížil riaditeľ pretekov Stanislav Hanzeli z AOS klubu Poprad.

Mestský okruh absolvujú jazdci v piatok (26.7.) v noci a v sobotu (27.7.) ráno. Dohromady bude pripravených takmer 100 kilometrov rýchlostných skúšok.

„Okrem spomínaného mestského okruhu budú posádky súperiť s časom aj v priestoroch bývalého vojenského pásma Záľubica a chceme zopakovať aj úspešnú minuloročnú rýchlostnú skúšku Spišské Bystré – Poprad,“ doplnil Hanzeli. Predpokladaný priestor štartu a cieľa je, tak ako aj minulý rok, na Námestí sv. Egídia v Poprade.

Organizátori veria, že po minuloročnom úspechu, ktorý podčiarkli aj predstavitelia Slovenskej asociácie motoristického športu, sa opäť podarí pripraviť zaujímavé preteky nielen pre jazdcov, ale aj pre milovníkov rýchlych áut. Minulý rok si aj v daždivom počasí prišlo akciu pozrieť približne 2000 ľudí. Štartovalo tu takmer 50 posádok a víťazom sa stal tím Media Sport jazdiaci na Mitsubishi Lancer Evo 9.

OBRAZOM: Rallye Tatry po štyroch rokoch
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM