Monika Vengrínová Iné športy

Rallye Tatry s medzinárodnou účasťou: Snahou organizátorov je pritiahnuť ďalších jazdcov z Poľska i Čiech

Príprava na Rallye Tatry je v plnom prúde. Organizátori v snahe spropagovať jedno z najznámejších motoristických podujatí na Slovensku vycestovali na Moravu, kde sa počas uplynulého víkendu konala Valašská rally. Cieľom bolo pozvať k nám súťažné posádky z Poľska a Čiech a takisto fanúšikov.

Ilustračný obrázok k článku Rallye Tatry s medzinárodnou účasťou: Snahou organizátorov je pritiahnuť ďalších jazdcov z Poľska i Čiech
Foto: Slavo Petrus / Zdroj: Dnes24.sk

Priestor na prezentáciu dostali v sobotu ráno, tesne pred slávnostným štartom na tlačovke v priestoroch riaditeľstva pretekov. Okrem toho tri hostesky v sympatických úboroch rozdali s logom Ralye Tatry tisícky letákov v priestoroch riaditeľstva súťaže, v servisnom parkovisku, na námestí vo Valašskom Meziříčí, kde sa konal slávnostný štart a takisto na niekoľkých diváckych miestach okolo trate rýchlostných skúšok. „Za poskytnutý priestor na prezentáciu Rallye Tatry patrí veľká vďaka riaditeľovi Valašskej rally Miroslavovi Hošákovi a šéfovi presscentra Romanovi Ordeltovi,“ uviedol Slavomír Petrus, tlačový tajomník Rallye Tatry.

Na podujatí, ktoré bolo úvodnou časťou päťdielného seriálu Rallysprint štartovalo vyše sto posádok z Českej republiky, Poľska a Slovenska. „Ticho sme závideli organizátorom v štartovom poli jazdca vo Forde fiesta R5 so štartovým číslo 4, obrovský talent motoršportu v európskom a svetovom meradle Martina Kočího, ktorému vynikajúco asistoval co-pilot Lukáš Kostka z ČR,“ prezradil Petrus s tým, že výborne pripravené vozidlo a umenie za volantom napokon vynieslo spomínanú posádku na stupeň najvyšší.

Za víťaznou dvojicou so stratou iba 5 sekúnd skončili na druhom mieste minuloroční majstri Slovenska Grzegory Grzyb – Robert Hundla, takisto na Forde fiesta R5. „Poľský jazdec tímu Rufa Šport obhajuje na Slovensku majstrovský titul, čo znamená, že ho takmer s určitosťou uvidíme aj na 42. ročníku Rallye Tatry,“ dodal tlačový tajomník.

Propagácia Rallye Tatry na Morave
31
Galéria
Foto: Slavo Petrus / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM