Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Zima nekončí, na východe bude snežiť

Pranostika na dnešný deň hovorí: Svätý Radko - na poli hladko. V utorok bude zamračené, na východe miestami sneženie. Teploty 1 až 6 stupňov Celzia.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Zima nekončí, na východe bude snežiť
Zdroj: TASR

Západ: Oblačno až zamračené, popoludní čiastočné zmenšenie oblačnosti. Najvyššia denná teplota 1 až 4 st. Severozápadný až severný vietor 5 až 8 m/s (20 až 30 km/h), miestami v nárazoch okolo 15 m/s (55 km/h).

Stred: Oblačno až zamračené, ojedinele hmlisto. Dopoludnia na juhu miestami dážď so snehom alebo sneženie, ojedinele ešte aj dážď. Ráno ojedinele poľadovica. Popoludní zrážky ojedinele prevažne snehové. Najvyššia denná teplota –1 až 4 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo –5 st.

Východ: Oblačno až zamračené. Miestami občasné sneženie, dopoludnia na juhu dážď, dážď so snehom. Ráno ojedinele poľadovica. Ojedinele snehové jazyky. Najvyššia denná teplota –1 až 3 st. Prevažne severný vietor 5 až 10 m/s (20 až 30 km/h), miestami v nárazoch 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h). Večer začne vietor slabnúť.

Meniny má Vanda

Pôvod mena je z poľského Wanda. Vandy majú vždy okolo seba akúsi „auru“, alebo vibrácie, ktoré spôsobujú zneistenie ich okolia. Nikto presne nevie, čoho sú schopné a tak si radšej od nich udržuje odstup.

Vandy teda pôsobia dosť pyšne a nafúkane, ale je to len akýsi obranný reflex. Chceli by sa uvoľniť a nájsť si pre seba toho pravého, mať kopu detí a dobré zamestnanie – to sú ich sny, lenže málokedy sa im splnia.

Stalo sa doma

1991 – Narodil sa Richard Pánik, ktorý je odchovancom martinského hokeja, no v pätnástich rokoch sa rozhodol pokračovať v kariére v Třinci, kde sa už v sezóne 2007/2008 ako 16-ročný dočkal premiéry v seniorskej českej O2 extralige.

2002 – Zomrela herečka Marta Černická

Stalo sa vo svete

1964 – Beatlesmánia dorazila do USA. V tento deň pristáli Beatles v New Yorku. Na letisku ich čakalo 3 000 fanúšikov. Prvé úspešné americké turné Beatles sa skončilo 21. 2. 1964.

1971 – vo Švajčiarsku získali ženy volebné právo.

Skladba dňa

1949 – Narodil sa Bert Sommer, folkový spevák, gitarista a príležitostný herec, ktorý vystupoval aj na legendárnom festivale Woodstock (1969) a toho času tiež triumfoval hitom „We're All Playing In The Same Band“.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM