Rôzne

RANNÁ ŠTVORKA: Zo zamračenej oblohy bude niekde pršať, inde snežiť

Uprostred týždňa nás čaká premenlivá oblačnosť a snehové prehánky, miestami aj poľadovica. Teploty -2 až 3 stupne C. Meniny majú Branislavy a Bronislavy.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Zo zamračenej oblohy bude niekde pršať, inde snežiť
Zdroj: TASR

Západ: Oblačno až zamračené a na viacerých miestach slabé sneženie, postupne dážď so snehom alebo dážď. Dopoludnia ojedinele tvorba poľadovice. Najvyššia denná teplota 1 až 3 st. Slabý premenlivý vietor.

Stred: Oblačno až zamračené a postupne miestami slabé sneženie alebo snehové prehánky. Najvyššia denná teplota –2 až 1 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo –3 st. Slabý premenlivý vietor.

Východ: Oblačno až zamračené, spočiatku miestami menej oblačnosti. V priebehu dňa na viacerých miestach sneženie alebo snehové prehánky. Najvyššia denná teplota –3 až 0 st. Na Zemplíne a v Above prevažne južný vietor do 20 km/h.

Meniny má Branislava, Bronislava

Ženské mená Branislava a Bronislava majú slovanský pôvod a ich význam je „bráň slávu“. Dávajú sa unášať nekonečnými fantáziami. V predstavách stále niekam unikajú, láka ich svet umenia. Nie je ľahké milovať tieto ženy.

Skrývajú sa za falošný cynizmus, sú ľahko ovplyvniteľné a miestami im chýba sebadôvera. Ich zdravie býva nestále. Bronislavy často trápia bolesti hlavy a menšie depresie.

Stalo sa doma

1935 – Prezident Tomáš Garrigue Masaryk oficiálne abdikoval, jeho nástupcom sa stal Edvard Beneš, ktorého za prezidenta zvolili 18.12. toho roku.

2010 – Národná rada Slovenskej republike (NR SR) schválila novelu školského zákona, ktorá zaviedla povinnú angličtinu na základných školách.

Stalo sa vo svete

1503 – Narodil sa francúzsky astrológ a fyzik NOSTRADAMUS, známy predovšetkým svojimi proroctvami. Zomrel 2.7.1566.

1911 – Polárna výprava nórskeho bádateľa Roalda Amundsena dosiahla ako prvá južný pól.

Skladba dňa

1978 – Narodil sa Radu Sirbu, Peresecina, Moldavsko, člen skupiny O-Zone. Táto tanečno-popová trojica vznikla v roku 1999, tvorili ju Radu Sirbu, Dan Balan a Arsenie Todiras, ktorý vystupoval aj samostatne pod menom Arsenium. Známym sa stali vďaka hitu Dragostea din tei v roku 2004.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM