Stanislav Černák Rôzne

Reakcia vlády na mimoriadnu zimu? Na opravy našich ciest dostaneme vyše milión eur

Ficov kabinet odsúhlasil na svojom rokovaní 1,4 milióna eur na opravu výtlkov v Prešovskom kraji. Peniaze dostane župa do jedného týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Reakcia vlády na mimoriadnu zimu? Na opravy našich ciest dostaneme vyše milión eur
Zdroj: TASR

Vyššie územné celky by mali do týždňa dostať peniaze na opravu výtlkov na cestách po zime, ktorých uvoľnenie už minulý týždeň avizoval premiér Róbert Fico. Vláda dnes odsúhlasila prerozdelenie ôsmich miliónov eur medzi jednotlivé samosprávne kraje, pričom sa tak má stať do utorka 26. marca.

Dokopy až 16 miliónov €

Banskobystrický a Prešovský kraj tak na opravu ciest dostanú 1,4 milióna eur, Košický a Nitriansky kraj 1,1 milióna eur. Pre Trnavský kraj kabinet odsúhlasil 914.000 eur, pre Trenčiansky kraj 855.000 eur a pre Žilinský kraj 828.000 eur. Najmenej peňazí z uvoľnených financií dostane Bratislavský kraj a to 293.000 eur.

Pomoc samosprávam s nákladmi na opravu ciest po tohtoročnej zime avizoval predseda vlády po minulotýždňovom stretnutí ministrov. Celkovo by na tento účel malo ísť do 16 miliónov eur, jedna polovica má byť pre vyššie územné celky a druhá pre mestá a obce.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM