Peter Handzuš Kultúra

Recitácia stále žije! Na GPUDT určite – dokonca aj po anglicky

Prednes poézie a prózy nevychádza z módy. Potvrdzujú to študenti Gymnázia na ulici Dominika Tatarku v Poprade. Na školskom kole tradičnej recitátorskej súťaže Hviezdoslavov Kubín sa zúčastnilo štrnásť študentov.

Ilustračný obrázok k článku Recitácia stále žije! Na GPUDT určite – dokonca aj po anglicky
Zdroj: Dnes24.sk

Divákom i porote predniesli „klasiku“ – Válka, Feldeka či Verlaina, ale aj „neopočutého“ Browninga či Cardenala. Príjemné umelecké predpoludnie sa skončilo po porade poroty vyhlásením výsledkov. Víťazky – v kategórii poézia Kristína Bernátová z 2. E a v kategórii próza Monika Štolcová z 3. E – postúpili do okresného kola HK.

Výborne sa darilo aj ďalšej recitátorke z „bilingválok“ Aničke Gallovej zo 4. F. Tá na krajskom semifinále prednesovej súťaže Jazykový kvet, ktorá sa koná pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku, patrila v stredoškolskej kategórii recitátorov prevzatej poézie v anglickom jazyku medzi troch postupujúcich. S básňou O-Jazz-O War Memoir: Jazz, Don’t Listen To It At Your Own Risk od Boba Kaufmana bude 17. apríla bojovať o účasť v celoslovenskom finále.

Recitácia stále žije! Na GPUDT určite – dokonca aj po anglicky
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM