Pavol Hrabovský Kultúra

Redakčný výber: TOP udalosti na víkend v Poprade a okolí

Týždeň dobrých udalostí v Poprade ešte nekončí. Vybrali sme pre vás to najlepšie, čo môžete v Poprade a okolí vidieť.

Ilustračný obrázok k článku Redakčný výber: TOP udalosti na víkend v Poprade a okolí
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Zábava v Poprade pokračuje. Prinášame vám opäť zoznam najlepších udalostí, ktoré sa uskutočnia počas nasledujúceho víkendu. Vyberiete sa na medvedí festival, či na koncert v srdci Popradu? Nechajte sa inšpirovať redakčným výberom tej najlepšej víkendovej zábavy.

Vizionár da Vinci

30. júla – 1. augusta 9:00 – 18:00 hod., Tatranská galéria

Spoznajte legendárneho génia vynálezcu, hudobníka, sochára a maliara. Výstava Leonarda da Vinciho, vás zavedie späť do renesančného Talianska, kde spoznáte najväčšie vynálezy legendárneho Taliana. Budeme mať možnosť vidieť až 40 detailných kópií originálnych vynálezov. Nájdeme tu predchodcu automobilu, zrkadlovú sieň, pohyblivú obliehaciu vežu, padák, katapult, perpetuum mobile, ornitoptéru a loď s pedálmi. Neostane len pri obzeraní exponátov. Viaceré vynálezy si budete môcť aj vyskúšať.

Lenka Filipová

30. júla o 19:00 hod., Námestie sv. Egídia

Česká speváčka, šansoniérka, gitaristka, skladateľka a textárka. Všetky tieto prívlastky patria Lenke Filipovej, ktorá sa vám predstaví už tento piatok. Popradské námestie tak bude patriť českej hviezde, ktorej hity ako: Zamilovaná, Prí se tomu říká láska a Za všechno múže čas, doslova zľudoveli. Nenechajte si ujsť v poradí šiesty koncert, v rámci Popradského kultúrneho leta 2021.

PROJECT X

30. júla od 21:00 hod., Rock Fabric

Dlho očakávaná študentská párty prichádza konečne to Popradu. Všetci študenti spolu s tými, ktorí majú školu za sebou, si jednoznačne prídu na svoje. Čaká vás najväčšia študentská párty vo festivalovom štýle, ktorú dopĺňa našliapaný lineup. Ten je poskladaný z českých a slovenských DJ-ov, ktorí vás zaručene dostanú do rytmu. Nebudú chýbať ani atrakcie ako Cryo Show, Laser Show, lightsticks a vystreľovacie konfety. Nenechajte si ujsť dlho očakávanú párty, na ktorej sa rozhodne nebudete nudiť.

Madam slúžka

31. júla o 20:00 hod., Námestie sv. Egídia

Čo sa stane ak dáte niekomu aristokratickú moc? Bohatý pár Anne a Bob sa rozhodnú oživiť svoj vzťah. Presťahujú sa do zámku v romantickom Paríži. Pri príprave luxusnej večere sa však zistí, že je stôl prestretý len pre trinásť hostí. Čo je v tejto domácnosti neprípustné. Rozhodne sa prezliecť svoju oddanú služobníčku Máriu za štrnástu aristokratku, ktorá sa pripojí k spomínanému stolu. Stačí však málo a Mária si začne svoju novú úlohu patrične užívať. Ďalšie zábavné kino, ktoré vás čaká na námestí v Poprade.

Gizka Oňová a AT Band

1. augusta o 15:00 hod., Námestie sv. Egídia

Čo sa stane, keď sa v Poprade objaví najznámejšia svokra na Slovensku, sprevádzaná hudobnou skupinou AT Band? Môžete sa zaručene tešiť na porciu kvalitnej zábavy. Gizka Oňová vás bude zabávať v rámci promenádnej nedele predstavením, kde nebude chýbať dobrá nálada, pestrý program a najzaujímavejšie piesne, priamo z repertoáru samotnej Gizely. Nenechajte si ujsť promenádnu nedeľu, v ktorej nebude núdza o dobrú náladu.

Nenechajte si ujsť ani tieto udalosti vo Vysokých Tatrách:

Tatranský vínny festival

30. júla od 15:00 hod., Hotel FIS, Štrbské Pleso 31. júla od 15:00 hod., Grandhotel Praha, Tatranská Lomnica

Degustácia najlepšieho slovenského a českého vína vás čaká už tento víkend. Príjemné prostredie Vysokých Tatier okorení vínny festival, ktorý bude prebiehať až dva dni. Festival však nebude len o víne. Okrem lahodného nápoja nebude chýbať ani ochutnávka rôznych produktov od slovenských farmárov. Celkovú atmosféru doladí rytmus ľudovej hudby.

Medvedie dni 2021

31. júla – 1. augusta, Hrebienok

Obľúbený medvedí festival sa vracia na Hrebienok, kde vás čaká hromada dobre zábavy. Tešiť sa môžete na mnohé atrakcie, súťaže a hry, v ktorých si budú môcť zahrať aj rodičia najmenších medvedích nadšencov. Program sa rozdeľuje do dvoch dní a vás tak čaká plnohodnotný medvedí víkend. V sobotu vás programom prevedie moderátor Laco Cmorej.

V nedeľu to bude Marián Čekovský spolu s kapelou. Na Hrebienok zavítajú aj známi interpreti ako: Sima Martausová, Divadlo Actores, Škola Tanca Credance, Kaprálikovci a ďalší. Pre všetky deti si organizátori pripravili výzvu! Každé dieťa, ktoré si donesie na Hrebienok plyšového medveďa, dostane zaujímavý darček. Nenechajte si ujsť jedinečný festival v samotnom srdci Vysokých Tatier.

Nechajte si urobiť chuť galériou mrazenej pochúťky, ktorá na vás čaká v zmrzlinárni Kubkov Kopček.

Nenechajte si ujsť dianie z celého Slovenska na portáli Dnes24.sk

Kubkov kopček: Remeselná zmrzlina v Poprade aj v Starom Smokovci
5
Galéria
Zdroj: Stodola- slovenská reštaurácia

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM