Martin Sýkora Samospráva Samospráva

Rekonštrukcia kúpaliska sa nekonala: Kežmarčania si na kúpanie rok počkajú

Podtatrancov zaujíma kežmarské letné kúpalisko. Radnica chcela otvoriť kúpalisko už toto leto, na kúpanie si však verejnosť bude musieť rok počkať.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia kúpaliska sa nekonala: Kežmarčania si na kúpanie rok počkajú
Zdroj: Dnes24.sk

V Kežmarku sa zámerom rekonštrukcie a obnovy jestvujúceho kúpaliska zaoberali už dlhšie. Pôvodný plán pripraviť objekt pre verejnosť už počas tohtoročnej letnej sezóny sa zmenil.

Nový zákon predĺžil proces

"Kúpalisko sme chceli otvoriť už v tomto roku s tým, že zámerom bolo zrekonštruovať pôvodné. Na základe štúdie sme predpokladali sumu 150 a následne 300-tisíc eur,“ priblížil Ferenčák. Rekonštrukčné práce sa však ešte nezačali. Prvý dôvod zdržania prác je to, že do platnosti vstúpil nový zákon o verejnom obstarávaní a ten predĺžil proces o niekoľko mesiacov. Druhým dôvodom je, že mesto spolu s poslancami prehodnotili pôvodný zámer a chcú kúpalisko urobiť komplexne. V súčasnosti sú prísnejšie technické a hygienické normy na spustenie kúpaliska, čo si vyžaduje viac času aj peňazí.

„Projekt je na stole a z projektu sme vyčlenili to, čo si vieme svojpomocne urobiť. 574-tisíc eur je suma, ktorú potrebujeme zainvestovať,“ priblížil Ferenčák.

PREČÍTAJTE SI AJ Kežmarský štadión by mal stáť do roka: Mesto dostalo od vlády peniaze

Kežmarok chce cenovo dostupné kúpalisko

Radnica momentálne vyberá dodávateľa stavby. V areáli budú k dispozícií 2 bazény, šatňa, technické vybavenie, spevnené plochy, trávnaté plochy, bufet a pod. „Kúpalisko chceme nízkorozpočtové, pre rodiny s deťmi, pre seniorov. My na ňom pracujeme, financie sú na to vyčlenené a ak sa podarí, tak tento rok by sme začali s rekonštrukciou. Bol by som veľmi rád, kebyže kúpalisko otvoríme pred letom,“ uzavrel Ferenčák.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM